Nyheter

Drammenspatriotene: Klare om hvilke krav de vil stille til Strømsgodset når de trekker seg ut

Det går en grense, også for hva patrioter kan tåle og tie om, skriver investorene Atle Kittelsen og Per Kristian Helling i Drammenspatriotene i et innlegg i Drammens Tidende tirsdag.

Der adresserer de medieoppslag om Strømsgodset som de mener kan etterlate inntrykk av at det er investorgruppens posisjon som begrenser lagets sportslige satsing før sesongstart, noe de mener ikke medfører riktighet.

Som Dagsavisen Fremtiden tidligere har skrevet, varslet investorgruppen før årsmøtet i 2019 at de ikke ønsket å forlenge samarbeidet med Strømsgodset Toppfotball når kontrakten går ut 31. desember 2020. I innlegget peker de to investorene på at de allerede i november 2018 meldte at de ønsket å avslutte ved avtalens utløp.

Saken fortsetter under bildet.

DRAMMEN 20070409: Fotball. Atle Kittelsen, SIF-investor, under  Eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion 2. påskedag. Godset vant 2-1. Kittelsen har investert flere titalls millioner i Strømsgodset. Han skal ha tjent seg søkkrik på ringelyder, logoer og tv-avstemninger via tekstmeldinger i Spania. VIP-kort . Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .

Atle Kittelsen gikk inn med penger i Strømsgodset første gang i 2005. Her et par år senere, i 2007. Foto: NTB Scanpix

Starter forhandlinger torsdag

Mens de tidligere har ligget svært lavt når det gjelder videre planer, tar de også bladet fra munnen når det gjelder frykten for at de skal tappe klubben for verdier når de trekker seg ut.

«Etter at SIF Toppfotball har avholdt sitt årsmøte 20. februar, og etter det vi forstår også har valgt ny ledelse, vil Drammenspatriotene umiddelbart invitere til sluttforhandlinger, slik at fremtidig organisasjonsmodell kan iverksettes tidligere enn 2006-avtalen i utgangspunktet legger opp til. Vi vil i disse forhandlingene fremlegge konkrete forslag til hvordan Drammenspatriotenes interesser vil kunne ivaretas uten at det begrenser Strømsgodsets muligheter.

For å forsøke å stoppe «ryktebørsen» kan vi allerede nå slå fast at vi ikke kommer til å gjøre krav på i nærheten av vår avtalte 50 prosent andel slik den fremkommer i 2006-avtalen», uttaler de to i innlegget.

Samtidig ønsker de ikke å se andre skumme fløten av deres mangeårige tilførsel av penger, slår de fast:

«Vi kommer imidlertid til å foreslå en modell der vi tilgodeses med en liten del av fremtidige inntekter (eller tilgodehavende om man vil) av de verdier vi har vært med på å skape dersom Godset lykkes økonomisk. Og kun da».

LES OGSÅ: Så mye er Drammenspatriotene gode for

Langt dyrere og mer krevende

Da investorene engasjerte seg i 2005, i utgangspunktet med en horisont på tre til fem år, spilte laget i 1. divisjon og kassa var tom, gjelda betydelig og kreditorene mange, minner de om. På den annen side var risikobildet mer oversiktlig enn det de vurderer i dag.

«Redningsaksjonen i Godset har vært mer krevende, mer langvarig og langt dyrere enn vi regnet med da vi gikk inn i 2005. Samtidig har vi hatt gleden av å få være med på store fotballopplevelser og en merkevare- og omdømmereise for klubben, byen og regionen», skriver Atle Kittelsen og Per Kristian Helling.

Mer fra Dagsavisen