FFK vil sette uslåelig publikumsrekord mot Moss

7.013 tilskuere i 7-1-seieren over Kvik Halden i 2002 står fortsatt med gullskrift i historiebøkene. Nå vil FFK revolusjonere publikumsrekorden i 2. div.

Det blir planker og kråker i så skjønn forening som det går an, håper Fredrikstad Fotballklubb, som akter å sette en uslåelig publikumsrekord for 2. divisjon når rivalen Moss FK er gjest 12. august.

– Få ting er like artig som å få til noe sammen med andre, og enda artigere dersom man gjør noe for historiebøkene, sier markedsansvarlig Lars Petter Brovold i FFK.

Hårete mål

Klubben har satt det hårete målet å fylle 10.000 seter i rivaloppgjøret. Bare noen reklameseil står i veien for å kunne kalle det full stadion, som har en kapasitet på cirka 12.500 tilskuere.

– Dette handler om at Fredrikstad skal gjøre noe kult sammen, og sette en «uslåelig» rekord i 2. divisjon hva gjelder tilskuertall. Vi skal gjøre noe som tar plass i historiebøkene, blir lagt merke til i riksmedia og som får sin egen side når 150-årsboka til FFK skal skrives, sier Brovold.

Bånd og rivalisering

Rivaliseringen mellom Moss og FFK går mange år tilbake, og det er nok ikke fritt for at også en god del mossinger vil ønske å ta turen til denne kampen.

Klubbene har også bånd. En lang rekke spillere har representert dem begge. Tidligere trener Knut Torbjørn Eggen har heltestatus blant begge supporterklubbene, Plankehaugen og Kråkevingen. Og dagens FFK-trener Per-Mathias Høgmo har både en fortid i MFK og i en årrekke vært bosatt i nabobyen.

Lave priser

FFK varsler at de dumper billettprisene samt har inngått avtaler med næringslivet for å fylle 10.000 seter. Klubben inviterer også barne- og ungdomslag til komme samlet, til lave priser. Utenfor stadion vil det på kampdagen være aktiviteter og grilling som innbyr til folkefest. Losjene er allerede solgt ut.