Ti nye koronasmittede i Fredrikstad mandag

To av de siste smittede i Fredrikstad er barn i skole og barnehage, hvor 52 barn og 13 voksne er satt i ti dagers karantene.

Et barn som er elev på andretrinn ved Rekustad skole ble søndag bekreftet smittet av viruset covid-19. Nå er ytterligere én elev og ett barnehagebarn i samme bydel bekreftet smittet det siste døgnet.

Les også: Elev ved barneskole i Fredrikstad koronasmittet

Smittet hjemme

Den ene er elev på andretrinn ved Hauge skole og den andre går i Haugeløkka barnehage. De to er blant til sammen ti nye personer med påvist smitte i Fredrikstad mandag.

Barna er i fin form og uten symptomer. Begge er smittet i hvert sitt hjem, og kjent smittevei gjør smittesporingen lettere, opplyser Fredrikstad kommune i en pressemelding.

Les også: Så mange fikk påvist smitte i Fredrikstad sist uke

99 i karantene

Mange på Rolvsøy sitter nå i karantene. Foruten de 31 elevene og tre lærerne ved Rekustad skole, som gikk i karantene fra mandag, er nå også 33 barn og seks voksne ved Hauge skole samt 19 barn og sju voksne i Haugeløkka barnehage satt i ti dagers hjemmekarantene. Altså 99 personer til sammen i bydelen.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Demokraten!

«Ut ifra det vi vet om smittesituasjonen og smitte fra/mellom barn, anses det som lite sannsynlig at videre smitte har skjedd. Dette kan imidlertid ikke utelukkes og derfor gjøres det nå tiltak for å hindre en mulig videre smittespredning», uttaler kommunen.

Les også: Syklist bevisstløs etter kollisjon med bil på Kråkerøy

Aldersfordeling

Foruten de to nevnte barna, er ytterligere tre av de ti siste smittede under 24 år, tre er i aldersgruppa 25-49 år og to i alder 50-75. Ni av disse er såkalte nærkontakter, mens én har foreløpig ukjent smittevei, ifølge kommunen.

Skolen vil legge til rette for hjemmeundervisning for elevene som er satt i karantene.

18 personer i Fredrikstad har nå fått påvist koronaviruset på fire dager, og 167 er bekreftet smittet totalt.

Les også: FHI-tall: Høyere smitte privat enn på utestedene

– Klemming og håndhilsing er fy-fy

Kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen oppfordrer i et lengre informasjonsskriv på kommunens hjemmesider til å beholde eller ta tilbake de gode smittevernsvanene.

– Klemming og håndhilsing er fy-fy. «Bare klemme hjemme» kan være en grei huskeregel, minner hun om, og gir følgende hovedråd:

* Hold deg hjemme når du er syk
* Hold en meters avstand til folk
* Vask og desinfiser hendene dine ofte og nøye
* Unngå reiser utenlands hvis mulig

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.