Sport

Tripper i startblokkene

Optimismen råder i FBK-leiren etter positive resultater og gode treningsøkter i sesongoppkjøringen. Søndag begynner alvoret igjen, etter nesten seks måneders korona-pause.

– Jentene har vært utrolig flinke til å trene alternativt, og stått på knallhardt både på og utenfor banen. Jeg er også godt fornøyd med at vi har fått styrket teamet rundt laget, som jeg nå syns ser veldig bra ut. Vi har fått inn flere gode ressurser både på trenersiden og medisinsk, som gjør at vi har bedre kontroll på den biten enn vi hadde på samme tid i fjor, sier FBK-trener Eirik Haugdal.

Koronavirusets inntog i Norge førte til en brå slutt på fjorårssesongen, som endte med en 8. plass til FBK. Sluttspill ble det aldri noe av, og når byens håndballstolthet tar imot Flint i Kongstenhallen søndag er det snart et halvt år siden de spilte sin forrige tellende kamp.

– Det absolutt viktigste er at vi ser en forbedring på de tingene vi har brukt mye tid og energi på gjennom sommeren, blant annet en bekreftelse på at forsvarsspillet sitter bedre enn det gjorde i store deler av fjorårssesongen. Vi møter et Flint-lag som rir på en medgangsbølge og vant så å si alt i fjor. Samtidig har de byttet trener, så det er noen spørsmålstegn. Det viktigste er at vi får en positiv opplevelse, og så har vi selvfølgelig en ambisjon om å vinne, sier Haugdal i forkant av seriepremieren.

Les også: FBK skjenkes overskudd fra golfturnering: – Vi er evig takknemlige (Demokraten+)

11. mars var sist gang FBK spilte en tellende kamp, borte mot Molde. Her fra hjemmekampen mot samme lag i november i fjor. FOTO: Tommy Skauen

– Sykt digg!

En som knapt kan vente på søndagens kamp er strekspiller Maja Muri (21), som fikk store deler av forrige sesong spolert av en belastningsskade i kneet.

– Det er sykt digg å være tilbake! Nå har det gått over ni måneder siden jeg spilte en tellende kamp, så jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang igjen. Jeg kjenner det har begynt å krible allerede, stråler Muri.

– Det blir annerledes i og med at det ikke er lov med så mange tilskuere, men jeg har merket i treningskampene at vi jentene har blitt flinkere til å gire opp hverandre når vi ikke har den samme støtten fra tribunen. Vi kommer selvfølgelig til å savne publikum, men vi må nesten bare gjøre det beste ut av det, fortsetter hun.

Les også: Anette Hovind Johansen minnes seier i ungdomscup like varmt som EM-gullet (Demokraten+)

Viktig samling

Strekspilleren er også godt fornøyd med det laget har prestert i oppkjøringen til sesongen.

– Det har blitt seier i fire av fem kamper, og det tror jeg kan ha en positiv innvirkning. I fjor kom vi til første serierunde med en del tap i treningskampene, så jeg tror det er veldig viktig at vi går inn i sesongen med en bedre følelse i år, sier Muri.

Sist helg var FBK-jentene på treningsleir i Trondheim, som blant annet besto av tre kamper på tre dager. Alle endte med seier, men trener Eirik Haugdal mener det er andre ting som er vel så viktig å ta med seg.

– Spillerne er i enten skole eller jobb til vanlig, så det å være samlet i fire døgn har stor verdi i et prestasjonsmiljø der vi ellers bare treffes på trening. Så får vi se hvor mye det materialiserer seg i form av resultater på banen, sier han.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Demokraten!

Søndag tar Haugdal og FBK imot nyopprykkede Flint til høstens første seriekamp i Kongstenhallen.

Søndag tar Haugdal og FBK imot nyopprykkede Flint til høstens første seriekamp i Kongstenhallen. FOTO: Hermund L. Kjernli

På lånt tid

Han er samtidig spent på hvordan Covid-19 vil fortsette å påvirke idretts-Norge.

– Skulle det oppstå smitte innenfor topphåndballen, vil det selvsagt få store konsekvenser, og jeg tenker at vi konkurrerer på lånt tid. Spørsmålet er nok heller når enn om det oppstår smitte i toppidretten, og så får vi bare håpe at det ikke går ut over muligheten til å konkurrere.

– Folk må være flinke til å følge retningslinjene, som er litt annerledes for oss sammenliknet med resten av samfunnet, og vi har blant annet brukt mye tid på å innarbeide hva vi gjør hvis noen skulle føle seg i dårlig form, utdyper han.

En annen konsekvens av koronasituasjonen er at FBK, som mange andre klubber, har mer anstrengt økonomi. Dette påvirker igjen spillerlogistikken.

– Vi er litt få, og har for eksempel bare en målvakt i Hanne Sagvold, i og med at situasjonen rundt hjernerystelsen til Jenny Sandgren fortsatt er uavklart. Jeg skulle gjerne også hatt inn en venstrehendt spiller til, men i den økonomisk usikre situasjonen vi er i, har klubben kommet fram til at det ikke er en risiko vi kan ta. Når det er sagt, er jeg fornøyd med de spillerne vi har, og så lenge vi unngår skader er det uproblematisk, sier Haugdal.

Les også: – Beina ble helt gelé. Jeg tenkte, «bare treff ballen og få'n av gårde» (Demokraten+)

Strekker seg

Når det gjelder ambisjonsnivået for den nært forestående sesongen, er han forsiktig med å være for spesifikk.

– Resultatmessig er det vanskelig å spå, da mange lag har gjort store endringer fra i fjor. Det har også vært en lang tid uten konkurranse for alle. For vår del handler det mest om prestasjoner, og offensivt betyr det å velge de riktige mulighetene. I fjor hadde vi alt for mange bomskudd, selv om vi scoret flere mål enn tidligere. Samtidig slapp vi inn alt for mye, og derfor har vi brukt mye tid på å styrke forsvarsspillet og stå bedre defensivt.

– Kort og godt bli bedre i begge ender av banen?

– Ja, det sies at man må forbedre seg ti prosent på alle områder for å opprettholde posisjonen fra i fjor. Vi ønsker å forbedre oss enda mer enn det, for å komme oss inn i sluttspillet og ende høyere opp på tabellen enn 8. plass, avslutter Haugdal.

Les også: Olaussen stadig på postjakt for å slå pappas 4. plass (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen