Nyheter

FFK presset KFUM i senk: – Dette er et lag på et høyere nivå

(KFUM Oslo - Fredrikstad 0-2). Fredrikstad imponerte mange da de enkelt slo KFUM lørdag. – Jeg regner FFK som et OBOS-liga-lag, og de bekreftet det mot oss, sier KFUM-trener Jørgen Isnes.

Bilde 1 av 3

EKEBERG (Dagsavisen): I fjor var KFUM med i opprykkskampen til Eliteserien, der de tapte kvalifiseringen mot Start.

Laget, som for to år siden slo nettopp FFK om opprykk til 1. divisjon (OBOS-ligaen), ble faktisk overkjørt før pause i treningskampen mot KFUM, på en bane der hjemmelaget er vant til å styre spillet fra start til mål.

Gode i høyt press

– Vi har jobbet mye med pressspillet vårt og her fikk vi testet det ut skikkelig, sier FFK-trener Bjørn "Bummen" Johansen etter å ha sett laget sitt skape fem store målsjanser mot KFUMs ene i første omgang.

Det ble med scoringen til Nicolai Solberg etter et snaut kvarters spill da han upresset fikk heade KFUM i ledelsen.

Det andre målet kom rett etter pause da Marius Hagen avsluttet kjapt etter at FFK igjen hadde vunnet ballen høyt i banen.

Les også: Nå starter FFK sesongoppkjøringen for alvor

Direkte rødt kort

Samme Hagen pådro seg også direkte rødt kort da han litt senere feide ned KFUM-spissen Basit Agouda. Det var først da KFUM spilte med en mann mer de fikk litt overtak i banespillet.

FFKs sportslige leder Per-Mathias Høgmo observerte kampen fra tribuneplass, men var strålende fornøyd med det han hadde sett.

– Vi fikk se hva Jakob Lindström kan tilføre oss (ny fra Ørgryte). Så får vi bare jobbe hardt videre. det er lenge til seriestart (14. april), sier Høgmo til Dagsavisen.

Han  tok seg en lang prat med KFUM-treneren etterpå. Høgmo hadde også vært i LSK-hallen og sett 1. omgangen mellom Kjelsås og Skeid, to av lagene Fredrikstad møter i årets serie.

En direkte stil

KFUM Oslo har ambisjoner om å kjempe i toppen av 1. divisjon og Isnes var nominert som årets trener i denne ligaen i fjor. Men ble slått av Lars Bohinen.

– Jeg anser Fredrikstad som et lag på OBOS-liga-nivå, både organisatorisk og spillemessig. De viste her fysikk og fikk til sitt direkte spill som forstyrret oss. Jeg er svært misfornøyd med vår inngang til kampen, men FFK fikk vis oss hva rett innstilling betyr. Også treningskamper er til for å vinnes, hvis man ikke har den innstillingen er det bedre å trene, sier Isnes til Dagsavisen.

Fredrikstad hadde minst fem store sjanser før pause, to av dem ved Riki Alba. Men vel så interessant for FFK var at de knapt slapp til KFUM i det hele tatt. Kun en stor mulighet fikk hjemmelaget da fjorårets toppscorer i Moss, Alagie Sanyang kom helt fri, men sleivet ballen utenfor.

Mange peker allerede på Fredrikstad som stor favoritt til å vinne sin 2. divisjons-avdeling, men de siste sesongene har vist at ingenting går av seg sjøl. Det er også Bjørn Johansen og Per-Mathias Høgmo veldig klar over.

Derfor krever de denne innstillingen til hver kamp de spiller, neste test er mot Sandefjord.

PS. Henrik Kjelsrud Johansen er ventet tilbake i trening neste uke, mens Andreas Hagen er operert for brokk og er ute i 6-7 uker.

KAMPFAKTA

Treningskamp menn lørdag:

KFUM Oslo - Fredrikstad 0-2 (0-1)

KFUM Arena, Ekeberg: Ca. 150 tilskuere.

Mål: 1-0 Nicolai Solberg (14), 0-2 Marius Hagen (47).

Rødt kort: Marius Hagen, FFK

FFK startet slik:

Håvar G. Jenssen - Philip Aukland, Tomas Lopez Borgersen, Mads Nielsen, Stian Stray Molde - Thomas Drage, Jakob Lindström, Håvard Åsheim - Maikel Nieves, Nicolay Solberg, Riki Alba.

Reserver: Farah, Hagen, Jansson, Koko, Bech Hermansen, Zoulakis og juniorspillerne Strandin, Hansen, Wenneberg.

Mer fra Dagsavisen