Nyheter

FBK skjenkes overskudd fra golfturnering: – Vi er evig takknemlige

Supersupporter Christian Brevik slår gjerne et slag for Fredrikstads eliteklubber, og anslår at golfturneringen «Mulligan Open» vil bringe rundt 100.000 kroner inn i Fredrikstad Ballklubbs slunkne klubbkasse.

Bilde 1 av 2

Responsen på golfturneringen har vært ellevill. 26. juni braker det løs hos Gamle Fredrikstad Golfklubb, og påmeldingsiveren har gjort at arrrangøren har måttet utvide til to turneringer i én.

– Vi har satt opp to starttidspunkter, etter at kapasiteten på det ene ble fylt opp på fire dager av 120 spillere. Det virker som folk er sultefôret på arrangementer. Og så går jo overskuddet til en bra sak, som mange vil støtte opp om. I tillegg har golfen fått seg en aktivitetsboost i koronaperioden, sier Christian Brevik til Demokraten.

LES OGSÅ: «Bummen»: Derfor er FFK bedre rustet for opprykk (Demokraten+)

I golfturneringen han inviterer til på tredje året, skal overskuddet i år gå til hele byens håndballjenter, Fredrikstad Ballklubb. Til nå er over 200 deltakere påmeldt og trolig vil 15-20 caddier også traske rundt på de grønne slettene på Kongsten helgen etter St. Hans, anslår Brevik.

Han har regnet grovt på hvor mye turneringen kan dra inn i kroner og øre, og tar ikke hardt i når han anslår at Fredrikstads elitehåndball kan bli rundt 100.000 kroner rikere.

– Jeg er pessimistisk når det gjelder sånne ting, og med en dårlig jobb vil vi få inn 95.000. Men er vi flinke og kreative, kan det fort ramle 115-120.000 netto inn på FBK-kontoen, mener han.

LES OGSÅ: FBK-Thale på årets lag – kåret av med- og motspillere

Christian Brevik arrangerer golfturnering til inntekt for Fredrikstad Ballklubb, og det synes daglig leder Monique Blystad i håndballklubben er et ordentlig blinkskudd.

Christian Brevik arrangerer golfturnering til inntekt for Fredrikstad Ballklubb, og det synes daglig leder Monique Blystad i håndballklubben er et ordentlig blinkskudd. Foto: Martin Næss Kristiansen

Bortekamper og treningsleir

Det klinger godt i FBK-ører. Daglig leder Monique Blystad er svært takknemlig for at Brevik vil skjenke håndballklubben hele overskuddet fra golfturneringen. I FBK har det vært tøffe økonomiske tak gjennom mange år, også etter at klubben sist maktet å etablere seg i eliteserien. Klubben har ingen egenkapital, og inntektene går til å drifte klubben.

– 100.000 kroner er vanvittig mye penger i et FBK-budsjett, og særlig i disse tider. Så vi er evig takknemlige for dette.

– Hva kan dere gjøre med 100.000 kroner?

– Med 100.000 kroner kan vi nå budsjettene på inntektssiden, for det er jo stramt i norsk klubbhåndball. Og vi ligger rundt midt på treet budsjettmessig. Sportslig kan det for eksempel gi oss bedre og mer effektive reiser til bortekamper eller kanskje to gode treningsleirer i Danmark. Det kan også dekke inn en ny spiller i en stadig tynnslitt tropp hvis det for eksempel oppstår langvarige skader eller en spiller forsvinner ut av en annen grunn, forklarer Blystad, som er et eneste stort glis når vi prater om inntektsstuntet ute på hull 1.

LES OGSÅ: FBK-profilens koronapause full av lek og læring (Demokraten+)

FBK håndball 2019

Andrea Rønning og lagvenninnene i FBK kan fort koste på seg en treningsleir eller to hvis inntekten fra golfturneringen blir som estimert. Foto: Tommy Skauen

Til Moss på grunn av flom

Christian Brevik har gjennomført inntektsstunt for Fredrikstad-idretten tidligere, blant annet til FFK og Stjernen. Han har også kjørt innsamlingsaksjon for at barn og familier som vanligvis ikke har råd til å dra på FFK-kamp skulle få se fotballheltene fra et stadionsete. Nå gleder han seg til å kunne gi FBK en opptur.

– Det er noen som blir hardere rammet enn andre. FBK har kanskje vært den av eliteklubbene som har lidd mest, og fikk jo også smellen i fjor, da Kongstenhallen måtte stenges etter flommen. De måtte dra til Moss for å spille hjemmekamper. Når du sliter med å dra masse publikum til Kongstenhallen, får du dem i alle fall ikke til å sette seg i bilen og kjøre til Moss. Det har vært en tøff tid for dem, så nå trenger de en opptur, synes han.

LES OGSÅ: FBK endelig hjemme etter eksil i Moss (Demokraten+)

Monique Blystad har tro på at golfturneringen også kan bidra til å øke interessen for håndballen. Det er en anledning til å vise seg fram.

– Jentene skal stå på hullene, servere og promotere klubben, laget og idretten. Det er veldig god merkevarebygging for oss. Det er blide og positive jenter, som folk blir glad i når de lærer dem å kjenne. Så gevinsten kan bli ikke bare økonomisk, men også gi et løft for interessen rundt klubben, håper hun.

LES OGSÅ: Nora Wold tror tarmsykdommen drev henne til suksess (Demokraten+)

Spontane ideer

Mens turneringen nærmer seg, tygger Brevik på hvordan de kan skaffe flest mulige kroner til FBK. Han er som kjent full av ideer, og har ett umiddelbart eksempel på hvordan alle monner kan dra.

– Hvis en spiller slår et dårlig slag, kan håndballjentene si at laget kan kjøpe en ball ekstra for 200 kroner. Så kan laget krangle internt om hvilken av de fire som skal slå den ballen som er kommet inn i turneringen.

LES OGSÅ: Magnussen junior i pappas skøyteskjær – til Sverige for å bli toppspiller (Demokraten+)

Blystad er begeistret:

– Før jentene skal ut på denne banen, skal de briefes av deg på hvordan å få opp salget, for å si det sånn. Og vi har veldig få spillere i år, så ikke skad jentene våre!

– Nei, de skal få en sikkerhetsbrief også. Til og med proffer slår gærent innimellom, og da slår i alle fall den gjengen her ute gærent, med en birdie-dram innabords, parerer han, og regner med at han får flere ideer over natta eller spontant mens turneringen pågår.

– Ja, det kan hende. Ideene jeg får kan være i køen over Fredrikstadbrua, når jeg våkner om natta og må pisse eller hører noe på radioen. Og da ringer jeg og sier fra til alle døgnets tider, det vet Monique alt om, gliser han – og hun ler.

LES OGSÅ: Ingen sak å være småbarnspappa og FFK-spiller (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen