Nyheter

FBK endelig hjemme etter eksil i Moss

Mandag fikk håndballklubben beskjeden de har ventet på: Kongstenhallen er klar for kamp igjen. Allerede onsdag tar de imot Tertnes til seriekamp i egen hule.

– Dette er strålende nyheter, så nå har vi hevet oss rundt for å få flyttet de førstkommende hjemmekampene våre hjem igjen, forteller FBKs styreleder Monique Blystad til Demokraten.

Etter styrtregnet i starten av september ble klubbens faste hjemmebane, Kongstenhallen, midlertidig stengt som følge av vannskader.

Les også: FBK må til Moss for å spille høstens første hjemmekamp (Demokraten+)

– Mye ekstraarbeid

Byens eliteserielag i håndball har derfor spilt fire av fem seriekamper på bortebane så langt i høst, mens den eneste hjemmekampen måtte flyttes til Mossehallen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har vært gjennom en veldig krevende periode med mye ekstraarbeid, så jeg kjenner det blir deilig å komme tilbake til Kongstenhallen igjen. Nå er vi bare lykkelige over at den perioden er over, og ser fram til resten av sesongen, sier Blystad.

Allerede for to uker siden kunne de begynne å trene på Kongsten igjen, men det er først nå hallen har blitt klarert for kampaktivitet.

Les også: FFK snudde til seier på overtid

###

– Vi setter inn et ekstra støt mot europacup-kampen mot Besancon, forteller FBK-styreleder Monique Blystad. FOTO: Hermund L. Kjernli

To på rappen

Førstkommende onsdag er det klart for sesongens første ordentlige hjemmekamp for FBK-damene, når de tar imot Bergens-laget Tertnes til eliteserieduell.

– Onsdagens kamp kom litt brått på, så det blir en mer «vanlig» hjemmekamp. Så setter vi inn et ekstra støt mot europacup-kampen på søndag, og da satser vi på skikkelig håndballfest, forteller Blystad.

– Vi håper likevel at mange folk vil ta turen også mot Tertnes, og at den ikke blir glemt, skynder hun seg å legge til.

Spennende e-cuputgangspunkt

Søndag var FBK i Frankrike for å spille europacup mot Besancon. Kampen endte 29-27 i favør hjemmelaget, men Blystad har likevel troen på avansement foran returoppgjøret i Fredrikstad.

– Nå tapte vi bare med to mål der nede i Frankrike, så det er et veldig spennende utgangspunkt. Da håper vi på fullsatte tribuner som heier damene fram til seier, fastslår styrelederen.

Hun avslører samtidig at det er hektisk aktivitet for å få alt på plass til den avgjørende kampen.

– Dette blir første gang jeg er med på å arrangere en europacup-kamp, og det er en rekke proffe krav fra det internasjonale håndballforbundet som skal tilfredsstilles. Siden vi er et arbeidende styre, og ikke ansatt i klubben, blir det noen hektiske dager inn mot søndagen, avslutter Blystad.

Mer fra Dagsavisen