Nyheter

FBK-Thale på årets lag – kåret av med- og motspillere

Spillerne i eliteserien i håndball mener FBKs Thale Rushfeldt Deila var den beste venstrebacken sesongen som var.

Deila har vært på månedens lag to ganger denne sesongen, hun har blitt kåret til banens beste hele seks ganger og hun er FBKs toppscorer med 117 mål, skriver Norsk Topphåndball i en pressemelding.

– Det synes jeg er veldig gøy! Det er alltid godt å få bekreftelse på at man har prestert, sier Deila til Demokraten.

– Blir det landslaget neste, da?

Hehe, det hadde vært gøy, det. Men det er veldig mange bra spillere å konkurrere med om en plass der, så jeg må nok jobbe litt mer for å bli tatt ut der, svarer hun.

Det var foreslått 14 andre kandidater på samme posisjon. Deila vant med 22,1 prosent av stemmene. Nærmeste konkurrent var Henny Reistad fra topplaget Vipers, som vant samme kåring i 2017/18-sesongen og senere ble A-landslagsspiller.

– Thale er råsterk, en kraftmaskin, samtidig som hun har håndballforståelse. Hun hater å tape, spille dårlig og er en ordentlig vinnerskalle – på godt og vondt. Duellsterk og målscorer, en toveisspiller. Treningsvillig, svært nøye og synes trening er gøy – noe som er det viktigste. Thale er nøye på skadeforebyggende også, beskrev tvillingsøster Live i et intervju med Norsk Topphåndball tidligere i år.

Årets venstre bakspiller i REMA 1000-ligen kvinner

🤾‍♀️Årets venstre bakspiller i REMA 1000-ligaen kvinner🤾‍♀️ Thale Rushfeldt Deila i Fredrikstad Ballklubb startet tidlig med idrett og spilte både fotball og håndball, men valgte å satse på håndball🤩Hun har spilt i flere mesterskap med Juniorjentene (LK00) og har 39 landskamper for Norge🇳🇴 Thale har vært på månedens lag to ganger, kåret til banens beste seks ganger og hun er Fredrikstads toppscorer med 117 mål👏 Gratulerer så mye som årets venstre bakspiller i REMA 1000-ligaen, Thale🥳

Posted by Norges Håndballforbund on Thursday, May 28, 2020

Mer fra Dagsavisen