Sport

Lars Benske med bronse i ro-NM

Lars Benske gjorde det han skulle gjøre i årets NM: fullføre fire harde løp på ett døgn i singelsculler og ta en medalje. I lettvektsfinalen søndag ble det bronse.

A-finalen i singelsculler under Ro-NM på Årungen søndag ble det rene KM for Østfold. Av seks båter i lettvekt-finalen var hele fire fra Østfold . broderlig fordelt med en fra hver av Østfoldbyene: Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg.

Askim, Mysen og Rakkestad har i parantes bemerket dessverre aldri hatt en roklubb. Og derav sjelden eller aldri en roer heller...
En båt fra Bergen og en fra Kristiansand "snek seg med" i Østfold-finalen. Jens Holm fra Sapsborg var favoritt - og vant da også nokså suverent. Mens Lars Benske, Fredriksstad

Roklubb og Oskar Sødal fra Kristiansadn kjempet om sølv og bronse - i sesongens aller siste viktige regatta på norsk vann.

- Jeg gav alt, sparte ikke på noe, men var nede på 4.plas underveis. Halvveis etter 1000 meter skjønte jeg at medaljen var innen rekkevidde, sa Lars Benske.

- Jeg har faktisk toppet formen tre ganger iår - både til World Cup i Österrike, EM og nå sist VM i Bulgaria. Og flere enn tre max-former på en sommer er det ikke lett å få til, så nå i NM var jeg hakket under beste form. Men er fornøyd med de fire løpene i årets NM på Årungen, slutter 19-åringen fra Kråkerøy.

Nyeste fra Dagsavisen.no: