Sport

A​strid slo alle i Glommaløpet

Notèr deg navnet Astrid Stigen fra Kråkerøy! Lørdag var hun best i senior-klassen i Glommaløpet. Men best også i begge junior-klassene: Damer 18-18 og D16-17 - kort sagt best av alle. Bare 14 år gammel.

Astrid Stigen er egentlig i utgangspunktet en meget lovende langrennsløper fra Fredrikstad Skiklubb. Nå kan mye tyde på at Fredrikstad og Østfold har fått en ny langdistanseløper, som kan nå meget langt også i friidretten.

- Jeg åpnet kanskje litt for hardt, det ble etterhvert fryktelig varmt, sa Astrid som sto i ferste rekke på startstreken på Sarpsborg torv, da startskuddet smalt 14.00. Midt i "Afrika-heten" som nå herjer over hele Østfold.
Astrid har vunnet flere mindre løp de siste årene, bl.a. jenteklassen i Hvalerløpet. Og vidte fremfor alt sin kapasitet mot langt elder konkurrenter i bakkeløpet "OSLOs BRATTESTE" opp til Tryvann sist høst.

​Varmen var verst

- Hun har faktisk mast på meg i flere år allerede om å få delta i Glommaløpet, sier papa og trener Rolf Stigen. Men vi synes jo at 16 km har vært for langt for både en 12- og 13-åring! Men iå​r sa vi OK - og det gikk jo bra.

Astrids storebror Jørgen Stigen (19) - straks klar med skigymnaset på Hamar, vant programmessig eldtse juniorklasse. Akkurat som ifjor.
 - Men det var fryktelig varm, sa Jørgen - nærmere bestemt +30 i skyggen. Jeg åpnet noe forsiktig for å ha litt å gi på med nedover fra Torp, Selbakk til Gamlebyen. Men hadde ikke mere å gi - så tiden ble to min dårligere enn ifjor, takket være heten.

Mer fra Dagsavisen