Sport

Kjenidskokk Bård Greni ga alt på Hvaler

Hvaler Triathlon på Skjærhalden har blitt en suksessrik begivenhet. Så også i helgen. Både løpere og publikum var fornøyde også i år.

-Det er første gang jeg er med på noe slikt. Jeg er veldig glad for at jeg ble meldt på av noen venner. Hvis ikke hadde det nok blitt sofa og TV-titting i stedet, sier kjendiskokk Bård Greni fra Kråkerøy til Demokraten.

Gleder seg til neste år

Greni innrømmer at han har mye å gå på når det gjelder trening, og nå er han fast bestemt på å trene regelmessig så han kan slå sin egen rekord neste år.

- Jeg har ikke akkurat kroppen til det her, men i dag kjente jeg konkurranseinstinktet slå inn. Neste år skal jeg hvert fall slå rekorden med 15 minutter, fastslår Kråkerøy-mannen – velkjent fra diverse matprogram på tv.

Et triathlon består av de tre øvelsene, svømming, sykling og løping til slutt. Greni påstår at det er svømmingen som er det hardeste.

Sykling morsomst

- Det var ekstremt deilig å bli ferdig med svømmingen og få komme seg opp på sykkelen. Syklingen er den klart beste og morsomste grenen, hvert fall for meg, forteller han.

- Tilskuerne heiet på meg hele veien, jeg så flere kjentfolk også. Dessverre kunne jeg ikke stoppe å slå av en prat, avslutter Greni.

Målet er å fullføre

Richard Hansen fra Hønefoss var lørdag med på Hvaler Triathlon for andre gang. Han endte opp med en dobbeltseier da han passerte målgang.

- Jeg tenkte egentlig ikke så mye på tiden i løypa, men da jeg nærmet meg mål og så hvor godt jeg lå an, var det bare å kjøre på videre, sier Hansen.

- Det er gøy å slå sin egen pers som den glade amatør jeg er. Jeg har jo ikke peiling på hva jeg driver med når det gjelder disponering av løpet, legger han til.

Hvalerløpet og Hvaler Triatlon samlet 1200 deltakere i fantastisk sommervær. Pål Oraug fra Varteig vant lørdagens 10 kilometer. På den halve distansen vant Julie Marie Larsen fra Varteig - kun 16 sekunder bak vinnertiden i herreklassen! Olympisk triathlom ble vunnet av Kristian Rød.

Mer fra Dagsavisen