Sport

Rolvsøy IF innleder samarbeidsavtale med barnevernsstifelse

Lørdag kunne Rolvsøy, med Trond ”Kurte” Andreassen i spissen, annonsere at klubben har skrevet under på en samarbeidsavtale med Fyrlykta. Dette er en non-profit organisasjon som jobber for at barn og unge skal ha et aktivitetstilbud i hverdagen.

Leder i Fyrlykta, Kjell Hauge, var meget fornøyd med å kunne hjelpe Rolvsøy med økonomiske midler til fortsatt å kunne drive gratisaktiviteter.

- I dag har det blitt slik at fotballskolene gjerne koster et par tusen kroner. Dette er ikke en kostnad alle foreldre kan bære, og derfor har vi satt oss som mål å kunne sette så mange av disse som mulig, i aktivitet. Rolvsøy, og da særlig ”Kurte” har jo drevet fritidsaktiviteter i en fire-fem år, og deres sosiale profil passer oss veldig godt.

I fjor dro Fyrlykta og ”Kurte” på studietur til Köln i Tyskland. Her fikk de muligheten til å se hvordan tyskerne aktiviserer barn og unge i en ellers tøff hverdag.

- Det er en veldig annen målsetting enn i for eksempel toppidretten. Målet, fremfor noe, er at alle skal få lov til å bli med, uansett bakgrunn. Vi håper å kunne gjenskape noe av dette i Fredrikstad, oppsummerer Hauge.

Trond ”Kurte” Andreassen har drevet fritidsaktiviteter i sommerferien på Rolvsøy i flere år. Det har blitt en såpass stor suksess at Fredrikstad Idrettsråd, valgte å starte opp prosjektet også på Trosvik, Selbak, Trolldalen, Begby og Kråkerøy. Totalt var ca. 350 barn på en gratisaktivitet i regi av FRID i sommer.

- Jeg er veldig opptatt av å hjelpe til å bidra. Skal en gjøre det, må en først og fremst ha engasjement. Det er helt essensielt, fordi det også smitter over på barna. I samarbeidsavtalen får vi nå økonomisk støtte til å fortsette fritidsaktivitetene i sommerferien. Samtidig skal vi arrangere Fargerik Fotball, løkkefotball, samt en treningsgruppe på Råkollen. Fellesnevneren er at det ikke skal koste noe å delta.

Mer fra Dagsavisen