Sport

Åshild Karlsen i praktslag

(FBK-Toten 27-19) Åshild Karlsen (24) var eldst og best på banen da Toten ble satt på plass i Borgehallen søndag. Torpe-jenta beviste nok en gang hvilken eminent håndballspiller hun er.

Åshild Karlsen tilhører den edle årgangen fra 1978. Årgangen som for alvor fikk Torp på håndballkartet. Nå er hun sentral i Fredrikstad Ballklubbs streben etter en plass i eliteserien.
–Nå er håndball gøy igjen, konstaterer Åshild, som forrige sesong hadde lagt opp som håndballspiller.
–Jeg tror at det året gav meg lysten tilbake igjen, og nå er det rett og slett like moro som det var da jeg var 18, gliser hun.

Ikke gammel

–Jeg vil jo ikke kalle meg gammel da, sier hun, men kan ikke nekte for at hun faktisk er blant de eldste på laget.
–Men det er jo litt spesielt at jeg i min alder er en av de som må ta mest ansvar på banen, legger hun til.
Og ansvar tok hun. I sin rolle i midten var hun den store dirigenten og ballfordeleren i et Fredrikstad-lag som ikke hadde problemer med å tukte det tidligere storlaget Toten.
–Jeg liker meg mye bedre inne i midten, enn i rollen litt lenger til høyre, konstaterer hun.

For ustabile

–Det så sikkert ut som om det gikk ganske lett i dag, sier Åshild spørrende.
–Men jeg kan vel ikke si at det gikk på skinner heller. Vi er for ustabile, og selv om vi vinner ganske komfortabelt har vi fortsatt mye å rette på.
–At spillet varierer såpass kan være et resultat av at vi nesten ikke har spilt kamper i år, tror hun.
–Nå får vi jo en del kamper fremover mot jul, og da får vi se hva som bor i oss. Det blir uansett mer gøy når du ikke bare trener. Det er jo tross alt fire uker siden vi hadde kamp, sukker hun oppgitt.

Nå starter sesongen!

–Det er nå sesongen starter for oss, mener trener Andre Jauvert.
–De kampene vi har spilt til nå kan vi nesten se på som treningskamper, sier han oppgitt.
–Før denne helgen hadde vi spilt kun fire kamper, og vi er snart i desember, sukker han, og er tydelig oppgitt over serieoppsettet.
–Interessen daler når det er bare vi som er direkte engasjert i klubbene som vet når neste kamp går.
–At enkelte lag har spilt ti kamper mens noen har spilt fem og fire, gjør vel også at det blir nesten uinteressant for vanlige folk å følge med, slår han fast.
Et topplag
–Vi har spilt seks kamper, og har ikke avgitt poeng enda. Det vitner vel om at noe er på gang.
–Jeg er også ganske sikker på at vi kan være med i toppen helt til slutt. Om det betyr at vi rykker opp eller fortsatt spiller i første neste sesong gjenstår å se, smiler han.

Fersk klubb

Fredrikstad Ballklubb er en fersk klubb med massevis av talent på banen. Skulle denne sesongen bli kronet med opprykk til den øverste divisjonen får vi håpe at det som skjer på styrerommet står i stil til det som skjer på banen. Det er klubben helt avhengig av, hvis ikke kan det gå fryktelig gal

Mer fra Dagsavisen