Sport

Tidenes korteste FFK-karriere

Tidenes korteste FFK-karriere er et faktum. Søndag debuterte Thomas Gill (36) for FFK. I går ga han beskjed om at det blir med 90 minutters spill.

Thomas Gill ble hentet inn som en potensiell redningsmannn for FFK til serieinnspurten. Debuten i FFK-trøye ble definitivt ingen suksess. Søndagens kamp mot Lillehammer da FFK tapte 3-1 var etter manges mening en fiasko for den gamle landslagskeeperen.
I går ga Thomas Gill beskjed om at hans dager i FFK var talte.
- Grunnen til at Thomas ville frigjøres fra kontrakten var at Start fikk sin førstekeeper skadet i helgen. Derfor ønsket Kristiansand- laget hans tjenester ut sesongen. De skal jo blant annet ut i en ren finale mot Vålerenga kommende helg. Der vokter Gill trolig målet for Start i og med at deres andrekeeper er en relativt fersk 20-åring, sier fungerende sportslig leder i FFK, Geir Bakken.

Uproblematisk
- For FFK er dette uproblematisk. Vi har allerede to keepere i stallen. Det at Gill forsvinner setter oss derfor ikke på noen måte i noen knipe.
Gills beslutning har ingenting med innsatsen mot Lillehammer å gjøre. Jeg så ikke kampen selv, men har sett at media i stor grad har gitt Gill skylda for det som skjedde. Rapportene fra mer nøytralt hold tyder imidlertid på at årsakene til tapet var mer sammensatt enn som så. Det var slett ikke bare Thomas Gill sin skyld at det gikk galt.
- Selv om hans FFK-karriere ble kort er det ingen tvil om at han har brakt positive elementer inn i FFK-miljøet, hevder Geir Bakken.

- Blandede følelser
Til avisa Fædrelandsvennen uttaler Thomas Gill at han ikke vil være med på at han er hovedårsaken til at opprykket nå ser ut til å svinne hen for FFK.
- Jeg har litt blandede følelser. Det første målet var selvmål. Det andre var en misforståelse mellom meg og backen som begge trodde det var offside. den må vi dele.
- Det er selvsagt uheldig at dette skulle skje i akkurat denne kampen. Det ble litt dilldall. Et opprykk blir ikke lett nå, innrømmer Gill, som nå er i full trening med Start for om mulig å stenge målet når Vålerenga kommer på besøk.

Mer fra Dagsavisen