Nyheter

– Unnskyld Raja – dette beklager vi på det sterkeste

De sa ja til å lage en softis-restaurant i et bygg kommunen ikke eier, politikerne Hans Ek (Sp) og Svein Erik Thorvaldsen (Ap). Da Zafar Iqbal Raja fortalte på Demokratens forside at han er Floras rettmessige eier fikk pipa en annen lyd.

- Dette er ytterst beklagelig. Vi må få be deg om unnskyldning Raja, utbrøt Hans Ek da han og politiker-kollegaen Svein Erik Thorvaldsen møtte opp på Flora fredag formiddag.

- Svært kritikkverdig

Siden i sommer har Ek argumentert varmt for rådmannens forslag om å gjenskape Flora-restauranten slik den var i glansdagene på 1960- og 1970-tallet. Kommunens plan var å ta tilbake både eiendommen og etablissementet når festekontrakten løper ut i 2018.

Men ingen har stilt spørsmål om hvem som eier Flora-bygingen. Sent tirsdag kveld kunne Zafar Iqbal Raja vise fram et dokument som viser at han har vært rettmessig eier siden 15. november 1999.

Hans Ek: - Kontraktssaken på Demokratens forside torsdag kullkastet hele saken i formannskapet. Dette dokumentet skulle så absolutt ha fulgt saken fra behandlingen i Teknisk Utvalg og videre mot formannskapet. At rådmannen ikke har lagt kontrakten ved er svært kritikkverdig. Og; hadde vi sett dette skjøtet så ville vi jo aldri i verden ha gått inn for en omgjøring av Flora slik vi gjorde i Teknisk Utvalg. Så dette beklager jeg dypt og inderlig, sier Ek til nikkende bifall fra politiker-kollegaen Svein Erik Thorvaldsen.

Vil forlenge avtalen

- Hva bør skje videre med Flora-saken nå, Ek?

- Formannskapets vedtak ble jo å utsette saken. Men uansett utsettelse og ny sak så er det jo nå viktig at kommunen og Raja møtes. Her må vi ha mer diplomati slik at vi finner de beste løsninger for både framtidas toalettfasiliteter slik rådmannen og vi er opptatt av og for de behovene Raja har.

Thorvaldsen: - Ett alternativ kan være at Raja bygger toalettlokalene og at kommunen leier anlegget. Da vil han få flere inntekter og sikkert også mer trafikk.

Demokraten: - I mars 2015 går festekontrakten (eiendommen) ut - bør Raja få forlenget avtalen?

Ek: - Om det er opp til meg så er svaret ja.

Thorvaldsen: - Jeg er enig. Jeg kan ikke se at det er kommunens oppgave å drive en is-kiosk eller en annen type cafe - og i hvertfall ikke i et lokale kommunen ikke eier. Men disse spørsmålene må vi uansett behandle partimessig.

Mer fra Dagsavisen