Nyheter
Tangen åpnet dørene igjen
Siden fergene til Hvaler sluttet å gå i 1971 har det gått opp og ned med Tangen Kro. Nå setter ex-irakeren Dani Nisan alle kluter til for å lage en permanent restaurant i lokalene ved skjærgårdens innfallsport.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
-Beliggenheten er fantastisk. Bedre utsikt tror jeg ingen restautantør kan tilby sine gjester! Med en ny og annerledes meny i tillegg bør forholdene ligge til rette for helårsdrift på Tangen, mener 27-åringen bestemt.
Mat fra andre himmelstrøk
Dani Nisan er tross sin unge alder ingen nykommer i serveringsbransjen. Han har allerede i flere år traktert restaurantpublikummet i Fredrikstad med eksotisk kebab.
-Kebab House har blitt en suksess. Nå vil jeg overføre erfaringen vi har fått fra Storgata til Tangen. Men siden mange nordmenn - ikke minst de eldre - er ukjent med kebab-tradisjonen vil menykartet også bestå av et godt utvalg grillretter. Pizza fra mange nasjonaliteter som enten spises her eller kjøres hjem til husstandene, er også en del av konseptet, forklarer Nisan.
Knut Nilsen og Hans Petter Hansen med sine respektive familier var blant de første gjestene som besøkte Tangen Kro etter re-åpningen i helga:
-Utsøkt mat. Dette kan vi anbefale! Nå må vi bare håpe at denne perlen av en restaurant forblir. Alle voksne har jo et forhold til cafeen på Tangen, påminner Knut Nilsen.
Det var tidlig på 1960-tallet Tangen-kroa åpnet sine dører for første gang. Her samlet folk, ikke minst hytteierne på Hvaler seg, mens man ventet på ferga som skulle ta turister og fastboende over til Revholmen.