Sarpsborg

Anslår at gruppespill i Europa League kan gi Sarpsborg 08 opp mot 50 millioner kroner i inntekter

Torsdag spiller ikke Sarpsbprg 08 bare for sportslige prestasjoner, men også flere titalls millioner kroner i klubbkassa.

Klokken 19.00 torsdag 30. august møter de Maccabi Tel Aviv, etter å ha slått det israelske topplaget 3–1 på hjemmebane. De er siste hinder før et eventuelt gruppespill i Europa League.

– Sjansene for å komme dit er i høyeste grad til stede, sier Thomas Berntsen, sportslig leder i Sarpsborg 08.

Som Dagsavisen Østfold tidligere har skrevet, er alle lag i gruppespillet sikret rundt 28 millioner kroner. I tillegg kommer inntekter fra TV-rettigheter, økte billettinntekter, supporteffekter og mye mer.

– Det er vanskelig å anslå hvor mye penger som står på spill her, men jeg vil tippe et sted mellom 30 og 50 millioner kroner, sier Berntsen.

Han anslår at klubben allerede har hanket inn 10 millioner kroner gjennom kvalifiseringen.

– Vi er i en situasjon der vi kommer til å gå noen titalls millioner kroner i overskudd i år, uavhengig av resultatet i denne kampen, sier han.

LES OGSÅ: Europcup-feberen herjer i Sarpsborg

Hjemmebanefordel til Maccabi

Berntsen understreker at laget er ydmyke og har stor respekt for Maccabi før returoppgjøret.

– Hjemmebanefordelen deres er stor. Vi har som sagt en real mulighet til å gå videre, men det blir knalltøft. De har mange gode enkeltspillere og et høyt ferdighetsnivå. De er et internasjonalt godt lag.

– Vil du si at dere også har blitt det i løpet av denne kvalifiseringen?

– Vi har slått Rijeka, St. Gallen og Maccabi. Det viser at vi er gode mot de gode laga, men vi er fortsatt på læringsstadiet i internasjonal sammenheng, svarer han.

Vil øke fotballinteressen

Foruten penger i klubbkassa, vil gruppespill i Europa League også øke merkevaren og interessen rundt Sarpsborg 08, tror Kjetil Frøne, leder av supporterklubben Fossefallet.

– Jeg tror det ville gitt oss fulle arenaer. Det ville i så fall betydd enormt mye, sier han.

LES OGSÅ: Geir Bakke, hovedtrener i Sarpsborg 08, mener fansen kan bli bedre etter seieren over Maccabi Tel Aviv

Han er optimistisk i forkant av oppgjøret, og har tro på at Sarpsborg 08 skal klare å gå videre til gruppespillet i Europa League.

– Jeg ser på sjansene våre som relativt store. Muligheten bør absolutt være der, sier han.

Supporterlederen kommer ikke selv til å være til stede under kampen i Tel Aviv, men regner med det vil være rundt 50 bortesupportere som har tatt den lange turen ned. Han fikk dog med seg hjemmekampen, og mener motstanderlaget holder et høyt nivå. Han synes blant annet de var bedre organisert i angrep enn kroatiske Rijeka, som S08 slo ut i forrige kvalifiseringsrunde.

– De hadde nok vunnet Tippeligaen greit, mener supporterlederen om det israelske laget.

Maccabi Tel Aviv har spillere som Vidar Örn Kjartansson i troppen. Han ble toppscorer i Tippeligaen i 2014 som Vålerenga-spiller, med hele 25 mål.

Sarpsborg 08 stiller med full tropp, minus Joonas Tamm, som soner karantene (gule kort).

LES OGSÅ: SFK-legendene mimrer om europacupspill 48 år etter

Mer fra Dagsavisen