Sarpsborg

Åpning av Olavs Hall sendte besøkstallene til værs!

Borgarsyssel fikk naturlig nok et kjempeløft etter at Olavs Hall åpnet. 200 prosent økning blir vanskelig å kopiere.

Bilde 1 av 3

- Året ble innledet med et meget populært foredrag av professor Frank Aarebrot. 650 publikummere ville få med seg dette og arrangementet ble raskt utsolgt. At kongebesøk trekker publikum er ikke overraskende.  29. juli 2016 var den store tusenårsjubileumsdagen i Sarpsborg og museet åpnet samme dag sitt nye formidlingsbygg - Olavs hall.  Antall besøkende til kongelig museumsåpning og Olsokgudstjeneste er anslått til cirka 3.000 besøkende, opplyser Hilde Marthinsen ved museet.

- Fra samme dag ble også Borgarsyssel Museum et helårsåpent museum, og veksten i antall besøkende har siden vært formidabel. Over 200 prosent økning er nesten ikke til å tro, og vi håper selvsagt at museet vil opprettholde høye besøkstall selv om vi vet at begivenhetene knyttet til Sarpsborgs 1000års jubileum står i en særklasse og vanskelig lar seg gjenskape.

I 2015 hadde Borgarsyssel 6.986 besøkende. I løpet av 2016 var det 22.751 besøkende.

- Østfoldmuseene registrerte totalt 100.013 besøkende i 2016, noe som er en økning på 25 prosent i forhold til fjoråret. Borgarsyssel Museum og Fredrikstad Museum er de to museene som kunne vise til størst økning i besøkstallene sine, noe som helt klart tilskrives ANNO-effekten i Fredrikstad og åpningen av nye Olavs hall som gjorde at Sarpsborg fikk et helårlig museumstilbud, opplyser markedssjef i Østfoldmuseene Hilde Marthinsen.

Mer fra Dagsavisen