Sarpsborg

Ulf og Pedalen er klare for piggdekkaksjon

Bypakka og Pedalen Sykkelverksted skal sørge for at du kan sykle trygt i vinter. Gratis dekkskift til alle som tar turen.

- Det er ikke noe tvil om hva myndighetene vil og vi ser det også at flere velger å sykle også vinterstid. Vi merker det i hvert fall på salget av piggdekk, forteller Rune Løtvedt i Pedalen Sykkelverksted i Sarpsborg.

Sparer 800 kroner

Lørdag tar han med seg utstyr og rigger til et midlertidig sykkelverksted i garasjen på rådhuset.

- De som kommer på lørdag får gratis dekkskift og de får 500 kroner av Bypakka hvis de kjøper dekk. Det er en god deal, smiler Løtvedt som vanligvis tar 300 kroner for å skifte dekk. Det betyr at det er 800 kroner spart for de som tar turen lørdag.

- Det er økonomisk lurt og så slipper folk å skifte selv. Det kan være litt trøblete for mange å skifte dekk, mener Løtvedt.

- Med gratis omlegging til sykkelpiggdekk og gode avslag skal vi gjøre det enklere å være vintersyklist i Nedre Glomma, sier Jørgen Amos Ruud i Sarpsborg kommune og Linda Wengen Ringen i Fredrikstad kommune.

- Målet er at flere bruker sykkelen som transportmiddel gjennom vinteren, legger de til.

Topp moderne

Rune Løtvedt har drevet Pedalen kun siden april, men er fornøyd med utviklingen.

- Det har gått over all forventning. Det er jo Kirkens Bymisjon som drifter dette og de bruker ikke noe på markedsføring. Da blir det jungeltelegrafen og fornøyde kunder som må spre budskapet, men vi er fornøyde, smiler Løtvedt som har fått tidsriktige lokaler på togstasjonen.

- Her har vi alt vi trenger. Fullt verksted, salg av sykler og utstyr og sykkelparkering. Nå har vi kapasitet til over 100 sykler her inne i kundeparkeringen. her kan de hente syklene akkurat som det passer dem. Et telefonsystem sørger for at de kan styre dette selv, forteller Løtvedt.

Satser tungt på sykkel

Pedalen Sykkelverksted takket med en gang ja da forespørselen om å delta på dekkskiftprosjektet kom.

- Vi vet jo at kommunene i Nedre Glomma, fylket og staten ønsker å satse på sykkel, og da ønsker vi å være med på utviklingen. Det bygges sykkelstier og planene framover er voldsomme. Når det kommer bommer i tillegg vil det bli enda mer attraktivt å sykle, også vintertid, tror Løtvedt som forteller at piggdekk på vinterstid fungerer perfekt.

- Det fungerer helt utmerket, sier Ulf Løtvedt.

Populært i Fredrikstad

Tiltaket med dekkskift og og belønning for de som benytter tilbudet lørdag skal også gjennomføres i Fredrikstad.

- Det er litt mer populært der nede og i fjor var det tre sykkelforretninger som stilte opp, og responsen fra publikum var kejmpebra. Her i Sarpsbrg har ikke interessen vært like stor, men den er stigende, forteller Løtvedt.

I Fredrikstad har Pedalen Sykkelverksted holdt på i 10 år, i Halden 5 år og et drøyt halvår i Sarpsborg.

- Pendlerparkeringen fungerer helt nydelig i Fredrikstad og det er til og med ventelister. Vi håper at folk kogså skal benytte seg av tilbudet i større grad her i Sarpsborg også, men vi gir det litt tid. Det er tidlig og ganske ukjent for mange ennå. Nå som vinteren kommer blir det stille uansett. Butikken har vi åpent tirsdag og torsdag på vinteren og så kjører vi på for fullt etter vinteren igjen.

Men lørdag kan du få hjelp av Ulf til å skifte til vinterdekk på sykkelen, og han gjør det i tillegg gratis.

- Og ikke glem å få med at de får 500 kroner i avslag på piggdekk, smiler Ulf Løtvedt.

Mer fra Dagsavisen