Sarpsborg

Ledertalentet Umid får drømmedag på Oslo Børs

Torsdag tar norske toppledere med seg unge ledertalenter på jobb. Umid Ahmad fra Sarpsborg skal få et unikt innblikk i børsdirektørens virke.

I en alder av 17 år startet Umid Ahmad ungdomsbedriften Simple-Press UB sammen med medelever på St. Olav videregående skole. Som daglig leder for bedriften utmerket han seg som en av de aller dyktigste. Torsdag 27. oktober får Umid en skoledag han bare kunne drømme om når han skal ”skygge” børsdirektør Bente Landsnes gjennom arbeidsdagen, melder Ungt Entreprenørskap i en pressemelding.

– Gjennom Ungt Entreprenørskap har jeg blitt bevisst på hva det innebærer å være leder i en liten bedrift. I tillegg har jeg fått bedre kjennskap til bedriftsutvikling og næringslivet generelt. Mitt høyeste ønske er å jobbe på Oslo Børs, sier Umid Ahmad. Ungdomsbedriften Simple-Press UB utviklet en elektronisk korkdispenser for melk- og juicekartonger som skulle gjøre hellingen lettere for eldre, reumatikere og barn.

Heier på ungdom
Oslo Børs er den sentrale markedsplassen for notering og omsetning av finansielle instrumenter i det norske markedet. Landsnes har vært direktør siden 2006.

– Norsk næringsliv trenger unge med mot, kunnskap og viljestyrke. Gjennom å drive ungdomsbedrifter får ungdommer som Umid mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt. Jeg og Oslo Børs heier på ungdommen, sier Landsnes.

Innovatører trengs overalt
– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, Rune Bjerke og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement.

Mer fra Dagsavisen