Morten igjen på CD

Morten Holm Pettersen (58) var sikker på at CD-utgivelsen i 2017 ble den siste «fysiske utgivelsen». Nå har han produsert en ny!

På Holm Pettersens forrige CD «Blanke ark og Nye støvler» bidro Freddy Holm som musiker. Det gjør han også på den ferske «Rusa på livet».

– Jeg likte svært godt det Freddy gjorde og det ble til at vi holdt kontakten. Etterhvert hadde jeg et par nyskrevne låter som jeg kunne tenkt meg å få spilt inn så jeg dro da til Freddy i Halden og Kleiva studio som han driver. Vi fant fort tonen og jeg falt for hans folkelige utrykk og vakre arrangementer, som jeg synes passer godt til mine tekster og melodier. Det var vel der og da at jeg skjønte at jeg måtte gjøre en albumutgivelse til.

– Fortsatt et CD-marked

– Freddy er en fantastisk musiker og multiinstrumentalist og det er utrolig fascinerende å jobbe med han i studio. En stor opplevelse i seg selv. Etter en helhetsvurdering valgte jeg igjen å trykke opp CD, istedet for en digitaldistribusjon. Salget har så langt gått bra, og det viser seg at det fortsatt er ganske mange som har en cd spiller tilgjengelig.

– Det at jeg selger CD-en selv betyr jo også at jeg kommer nærme mitt publikum og det er i seg selv hyggelig. Dessuten har jeg så langt fått veldig mange fine tilbakemeldinger.

Synger gjerne for de eldre

Morten Holm Pettersen har som mål å holde en egen konsert hvert år, ellers ønsker han gjerne de fleste konsertinvitasjoner velkomne.

– Jeg sier som regel ja hvis noen spør meg om jeg kan synge i divers sammenhenger. Jeg kan også dukke impulsivt opp på et gamlehjem eller hos kjente som ikke har så lett for å komme seg ut og synge en sang eller flere. Det er givende!

– Jeg har et trofast publikum. Egentlig i stort sett alle aldre, men majoriteten er nok godt voksne mennesker. De sier de liker blandingen mellom de litt artige raske låtene og de stemningsfulle visene. Det er spesielt godt å vite at det er flere av de helt unge som synger og koser seg med sangene mine.

– Musikken er livet

Morten Holm Pettersen fra Kråkerøy forteller at musikken er den største inspirasjonskilden i livet.

– Til tross for et aktivt musikkmiljø i barndomsgata, så var det idretten som «fanget meg». Friluftsliv, fotball i Kråkerøy IF og Friidrett i FIF. Min egen musikk og låtskriving kom i de senere år etter mitt lange sykeleie etter at jeg ble alvorlig forgiftet under en treningsleir i Portugal på slutten av 80-tallet. Musikken ble en stor inspirasjon for meg i den tiden.

– Når kommer neste CD-utgivelse?

– Dette blir definitivt min siste CD-utgivelse, ler Morten. – Men jeg kjenner jo at det bor flere sanger i meg, så jeg håper at det vil bli en ny låt nå og da - tilgjengelig via digitale streamingtjenester.