Halden

Starter opp Ten Sing for unge i Halden

Ønsker å starte opp tilbud for unge, som har interesser innenfor sang, dans, drama og teknikk.

-Jeg kommer opprinnelig fra Holmen Menighet der vi har drevet med Ten Sing-arbeid i flere år og har nå flyttet til Halden for å studere. Jeg ser at det er et manglende tilbud for ungdom i Halden til å kunne møtes og dyrke sine interesser innenfor sang, dans, drama, teknikk og annet, sier Karuna Fagerstrøm, som er representant for det som skal bli Ten Sing i Halden.
 
Hun samarbeider med Johannes Wilberg Halvorsen, menighetspedagog i kirkene i Halden.

###

Øverst fra venstre og nedover: Johannes Wilberg Halvorsen, Dag Johan Schinstad, Torstein Øian Kilvær, Karuna Fagerstrøm, Madelene Kobbenes, Martin Kingsrød Larsen, Anja Westgaard Hultberg

Hva er Ten Sing?

-Ten Sing skal være et sted hvor unge kan møtes og skape noe sammen. Fokuset er på ung kultur, og både musikk, dans, drama, lyd- og bildeproduksjon er eksempler på ting man kan drive med i Ten Sing. Det er egentlig bare fantasien som setter grensene, forteller Karuna.
 
Samtidig er Ten Sing et sted der ungdom kan snakke om tro og møte voksne og andre ungdommer som tror på Gud, men ikke et sted hvor noen forventer at du må være kristen for å bli med.
 
-Ten Sing handler om "De tre K-ene": Kreativitet, Kultur og Kristus. Dette er egentlig en ganske god oppsummering av hva Ten Sing inneholder, forteller Karuna Fagerstrøm.
 
Hovedånden i Ten Sing er ungt ansvar, voksent nærvær. Og det er nettopp dette initiativtakerne ønsker å skape her i byen.

-Vi ønsker å gi ungdommene mulighet til å utvikle ideer og kreativitet, gi mulighet for å ta lederansvar, samtidig som at det er voksne tilstede som ser til at alt går slik det skal, sier hun.

Tre oppstartshelger

Ten Sing skal ha tre oppstartshelger gjennom vintersemesteret og den første er allerede nå 19.-20. november på Ynglingen på Karrestad.

-Der skal vi gi alle som kommer en god start på hva Ten Sing kan være og det vil bli et rom for sosialt samvær, mat og mye morro.  Videre håper vi på at dette etablerer seg godt i Halden, og at vi kan begynne med ukentlige samlinger, noe som er vanlig for andre etablerte Ten Sing-grupper, sier Karuna.
 
Hun har selv mye erfaring med Ten Sing, og vet det tar tid å etablere et godt nettverk og skape grobunn for noe som til dags dato ikke eksisterer.
 
-Vi håper å nå ut til alle ungdommer i Halden, ikke bare de som er etablert i menigheter allerede. Dette er tilbud for alle som ønsker å være med, avslutter hun.

Helgen 19. - 20. november kan du oppleve Ten Sing: TRYKK HER
 
Ta kontakt:

Karuna Fagerstrøm
mob: 91244393
epost: karuna-bbt@live.no

Mer fra Dagsavisen