Nyheter

Gjenoppliver Woodstock – for å feire legendefestivalen 50 år etter

Femti år etter at den historiske Woodstock-festivalen gikk av stabelen gjenoppstår den til sommeren – på samme sted.

Det er snakk om en tre dager lang festival for å feire 50-årsjubileet, og bak står The Bethel Woods Center for the Arts og Live Nation, melder Liveforlivemusic.com.

Navnet blir riktignok ikke Woodstock som i 1969, men Bethel Woods Music and Culture Festival. Dato er 16. til 18. august 2019, med start bare én dag etter den legendariske 1969-festivalen.

Ifølge Facebook-siden vil det bli en festival som treffer flere generasjoner, og foruten musikk blir det TED-aktige foredrag og utstillinger.

Artistnavn er foreløpig ikke meldt, men det antas at det vil bekjentgjøres på nyåret.

En rekke artister som opptrådte på Woodstock i 1969 er fremdeles aktive, som Joan Baez, Carlos Santana, medlemmer av The Who og Grateful Dead, så vel som herrene Crosby, Stills, Nash & Young, samt Ten Years After og Country Joe McDonald.

Rundt 400.000 mennesker strømmet til originalfestivalen i beste hippiestil, noe som kom overraskende på arrangørene – som var legendarisk uforberedt på innrykket.

Festivalen regnes som banebrytende i musikk- og kulturhistorien. Ifølge Liveforlivemusic-nettstedet skal også en av grunnleggerne av 1969-utgaven, Michael Lang, muligens være i ferd med å planlegge sin egen feiring.

Mer fra Dagsavisen