Fredrikstad

Vær-nissasje hos Lars Ole

Fredag åpner Lars Ole Klavestad utstillingen «Alle snakker om været» i sitt galleri i Gamlebyen, med en ekte vær-nissasje på kvelden.

Her serveres snurrealisme i værets mange nyanser med kunstnerens underfundige strek. Til sammen rundt 35 arbeider stiller han ut denne gangen i sin andre utstilling siden Galleri Klavestad åpnet i sommer.

Stort format

– Dette er nok det største jeg jeg klarer å få til, sier kunstneren og viser fram det to ganger en meter store bildet «Vind-vind». Det blir lett mye vann og farver når man jobber med så store flater. Utstillingen denne gang står for en måte jeg kunne tenke meg å jobbe på framover med forskjellige former for tema. Denne gangen altså med været som tema.

– Og hva var det første vi snakket om, da vi tok hverandre i neven. Jo nettopp kulda og været, humrer Lars Ole.

– Når begynte du og lage disse særegne bildene?

– Eventyret i snurrealismens tegn startet tilbake i 2001, og den første utstillingen hadde jeg i 2003. –Jeg har vært heldig, så langt. Folk har likt bildene jeg stiller ut, og hatt veldig bra salgstall helt fra starten av. Det har vært mye folk, noe som gir en utrolig inspirasjon. – Det er forholdsvis kort vei fra ord til handling, for min del.

45 åringen har holdt på med sine snurrealistiske innspill og utfall i snart 20 år. Underfundigheter ofte med en med dobbelt bunn. Elegante og lekene streker i akvarellens farver. –Jeg elsker å lage små uforløste historier som folk kan fabulere videre i, og utfordringen i både teknikk og format.

– Etter at du etablerte galleriet er det her de fleste bildene blir til?

– Noen selvfølgelig, men de aller fleste blir til hjemme. Jeg jobber såpass mye, at jeg må være sosial samtidig.

Utstillingen i Galleri Klavestad strekker seg over to helger.

Multikunstner

– Tingene er ofte vevd inn i hverandre, og jeg stortrives med å ha mye å gjøre og å kombinere den faste jobben både med kunsten, forfatterskapet, være landskapsarkitekt eller tegne kart.

Innimellom de forskjellige kunstneriske gjøremål er Lars Ole Klavestad , landskapsarkitekt og rådgiver hos fylkeskonservatoren i Østfold.

Mer fra Dagsavisen