Fredrikstad

Hun er din nye turguide

Linken Raeng skal ta oss med rundt på tur til Østfold-perlene.

– Østfold har en så vennlig natur. Den passer for alle og er lett og tilgjengelig, smiler den turglade forfatteren Linken Raeng.

I juni kom hun med sin andre turbok, «Turperler i Østfold og Bohuslän», og nå skal hun presentere noen av turene fra boka her i avisen. Hver fredag framover blir det turforslag til et flott sted i fylket – som passer for alle. Men som boktittelen tilsier, er det også noen fine turer fra Bohuslän med, som den spennende bilkirkegården i Båstnäs. Nå skal Raeng presentere noen av de fineste turene sine hos oss, på nett og i papiravisa Dagsavisen Østfold.

– Perfekt turfylke

Raeng er egentlig utdannet adjunkt, men har nå gjort turbok-forfatter av seg. Helt siden hun var liten jente har hun elsket naturen, og de siste årene har turkompis Otis, en belgisk fårehund, datteren og mannen vært fast turfølge.

– Dette fylket er perfekt for turer. Jeg har samlet de fineste turene, som man verken må være lokalkjent eller supertrent for å kunne gå, forteller hun.

Til boka har hun tatt alle bilder selv, og har samtidig prøvd å skrive turforlagene levende.

– Jeg prøver å formidle stemningen man få på turen, ikke bare hvor man skal ta til høyre og venstre. Hver tur har sin stemning som jeg prøver å skildre, sier hun.

Fram mot boka har det naturlig nok vært mange turer Østfold rundt – mange ganger.

– For å kunne skrive om turen for folk som ikke er kjent, må man jo gå den mange ganger. Og det har blitt mye «feilgåing». Jeg er jo ikke fra Rømskog, så jeg har brukt mye tid på å bli kjent med områdene, sier hun.

Enkelt for alle

I sin nye spalte vil Raeng hente fram noen av de fineste, morsomste og mest spennende turene. Det blir fine bilder, kart, turfakta og veibeskrivelse.
 – Det skal være enkelt å finne veien for alle. Om du er fra Halden og vil gå tur på Jeløy skal det gå helt fint, smiler hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: