Nyheter

Åpent Hus til Steffensvei

I løpet av oktober flytter Åpent Hus inn i sitt nye hovedkvarter i Steffensvei 1 ved Glemmen kirke. Det er klart etter at Fylkesmannen har unnlatt å ta naboenes klager til følge.

-Vi har hørt helt siden 1994 at Åpent Hus her i Nygata skal rives. Sånn sett er vi vant med å leve i det uvisse. Hva gjelder huset kommunen har gitt oss i Steffensvei, så er det for oss fremdeles uklart når vi kan- eller skal flytte dit, sier Per Gunnar Jensen i Åpent Hus.

Grønt lys

Tidligere i uka ble det imidlertid klart at Fylkesmannen vil akseptere kommunens ønske om omregulering av det gamle bolighuset til forsamlingshus.

-Det kom inn et par naboprotester i denne saken. Klagene ble avslått hos Fylkesmannen for et par dager siden. De betyr at kommunen nå har fått grønt lys for å sette i gang, sier eiendomssjef i Fredrikstad kommune, Bjørn Hansen til Demokraten.

-Men Steffensvei 1 må oppgraderes før Åpent Hus kan flytte inn?

-Det er riktig at vi må gjøre et stykke arbeide der oppe. Blant annet må vi få på plass et nytt kjøkken. Likevel tror jeg jobben skal være unnagjort i løpet av oktober, sier Hansen.

-Åpent Hus-ildsjelene slipper å flytte på gata når husene i Nygata rives?

-Helt klart. De skal få flytte direkte til Steffensvei, understreker eiendomssjefen.

350.000 kroner bevilget kommunestyret til oppussing av den drøyt 100 år gamle funkisvillaen ved Glemmen kirke. Midlene er blitt liggende urørt i mer enn et år i påvente av bruksendringssøknaden. I mellomtida har vandaler og innbruddstyver tatt seg inn i bygningen som nå er skalket.

Mer fra Dagsavisen