Nyheter

Utvidet enveiskjøring – slik endres trafikken i Fredrikstad

Vann- og avløps- og sykkelfeltprosjektet i Fredrikstad sentrum gir nye endringer i kjøremønsteret.

Fra mandag 23. oktober er enveiskjøringen i Brochs gate og Farmanns gate utvidet. Enveiskjøringen gjelder dermed nå på hele strekningen fra Gunnar Nilsens gate til Evjekaia.

Samtidig er det nå mulig å kjøre i begge retninger i Gunnar Nilsens gate mellom politihuset og Torvbyen, slik at man kommer både til og fra sentrum via Glemmengata.

Enveiskjøringen gjennom Storgata fortsetter, slik at bilister bruker sistnevnte inn til byen fra Mosseveien og Brochs gate/Farmanns gate ut av sentrum.

Gravearbeidene har nå kommet til krysset Glemmengata-Brochs gate mens man fortsatt er i fase to av tre i det omfattende vann- og avløpsprosjektet, som startet med graving og stengte veier på den andre siden av Torvbyen mot Rolvsøyveien.

Les også: Disse boligene har nylig skiftet eier

Fra 23. oktober starter enveiskjøringen ut av sentrum i krysset Gunnar Nilsens gate-Brochs gate.

Fase to innebærer, foruten bytte av vann- og avløpsledninger og nye sluk, også ny gatebelysning i LED, nye trær og sykkelfelt på hele strekningen fra Evjekaia til Torvbyen.

Arbeidene på denne veistrekningen er planlagt ferdig til sommeren neste år, opplyser Fredrikstad kommune.

I etappe tre, som starter ved årsskiftet, skal det graves og byttes vann- og avløpsledninger i Brochs gate mellom Gunnar Nilsens gate og Daniel Leegaards gate.

Hele prosjektet skal etter planen være ferdig neste høst, ifølge kommunen.

Sykkelfeltene i Brochs gate skal etter planen fortsette via Gunnar Nilsens gate og videre gjennom Damstredet forbi Glemmen kirke og Torvbyen.

Les også: 15 år med panoramautsikt herfra

Gunnar Nilsens gate til Damstredet forbi politihuset åpnes nå for kjøring i begge retninger og blir eneste atkomst til Glemmengata fra sentrum.

Nyeste fra Dagsavisen.no: