Nyheter

Nytt grep skal gi mindre søppel og stank i skjærgården

Båtfolket kan nå kvitte seg med avfall på en flytebrygge ved Mærrapanna, hvor tankene rommer til sammen 10.000 liter.

Skjærgårdstjenesten har nylig lagt ut en 15x4 meter stor flytebrygge med to søppelkonteinere ved Geitøya på Mærrapanna.

– Dette tiltaket vil ikke bare redusere arbeidstiden for Skjærgårdstjenesten ved å redusere antall hentepunkter, det vil også bidra til å redusere mengden søppel på avveie og luktproblematikk i skjærgården, sier parksjef Inger Hilmersen, ifølge Fredrikstad kommune.

Målet er en renere skjærgård. Til halvøya Geitøya kommer man til fots, og en landgang på flytebrygga sikrer at det også er mulig å gå fra Geitøya og ut på flytebrygga med søppel.

En ny flytebrygge med to slike søppelkonteinere er installert ved Geitøya på Mærrapanna, og skal gjøre at Skjærgårdstjenesten kan hente båtfolkets søppel mer effektivt, ifølge Fredrikstad kommune.

Den nye flytebrygga ligger på østsiden av Geitøya i Onsøy-skjærgården og har to søppelkonteinere, som hver rommer 5.000 liter, samt en egen beholder til engangsgriller.

Grepet skal gjøre det praktisk og miljøvennlig å kvitte seg med søppel, ifølge kommunen.

Tømming av søppel skal også bli mer effektivt og praktisk for Skjærgårdstjenesten. Sekkene i konteinerne løftes rett opp med kranen på båten til Skjærgårdstjenesten.

– Det blir også mindre behov for søppeldunker, noe som vil ha en positiv innvirkning på både miljøet og estetikken i området. Samtidig frigjør det verdifull tid til tilsyn og skjøtsel i skjærgården, forklarer Hilmersen.

Geitøya er dermed det første stedet i Fredrikstad med flytende søppelkonteinere. Kommunen har planer om å gjøre et liknende søppelgrep i Torsnes-området neste år.

Mer fra Dagsavisen