Nyheter

Smuglere tok avstikker mot eplehage for å slippe unna kontroll

Tollerne måtte ta i bruk blålysene for å få stoppet de fire personene som hadde med seg en god del mer enn lovlig kvote . – De stolte vel ikke helt på at varene var godt nok gjemt.

i 12-tida tirsdag 15. februar kom tre menn og en kvinne kjørende i en norskregistrert personbil kjørende over den gamle Svinesundbrua, og ble forsøkt stanset av tollere som gikk ut i veien for å vinke dem inn til kontroll.

Dette ville den mannlige sjåføren i 50-årene tydeligvis ikke ha noe av, forteller seksjonsleder Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

– Han tok av på motsatt side av kontrollplassen, og kjørte inn mot eple- og jordbærhagen i retning E6 i stedet (Svinesundhagen, journ.anm.). Patruljen vår kjørte etter, og ved hjelp av blålys ble bilen til slutt stoppet et godt stykke inn på denne veien, uttaler han.

Fra beslag av 11,5 kilo rulletobakk, 1.200 sigaretter, 111 liter øl og én liter whisky ved Svinesund tollsted 15. februar 2022.

Passasjerene viste seg å være to menn i henholdsvis 30- og slutten av 60-årene, og en kvinne i 70-årene. Alle de fire personene i bilen er bosatt i Norge.

– Bilen ble tatt med til tollstasjonen ved Svinesund for en manuell kontroll, og det viste seg da at de hadde med seg en del esker som tilsynelatende inneholdt vaskemiddel og «capri sonne» (juicedrikk og populær grensehandelvare, journ.anm.), opplyser Grandahl.

Da tollerne åpnet eskene, var det imidlertid noe helt annet som åpenbarte seg – nærmere bestemt 11,5 kilo rulletobakk og 1,200 sigaretter fordelt på kartongene. I tillegg ble det funnet 11 liter øl og én liter whisky i bilen.

– Så de hadde jo med seg altfor mye, og det var nok kanskje derfor de ikke hadde så lyst til å stoppe heller, kommenterer Grandahl.

– Dette var jo forsøkt skjult som lovlige varer også, men de stolte vel ikke helt på at gjemmestedet var godt nok, da, legger han til.

Varene ble beslaglagt, og føreren ble anmeldt for smuglingsforsøket. Både han, og muligens også passasjerene kan vente seg en straffereaksjon fra politiet i etterkant.

Fra beslag av 11,5 kilo rulletobakk, 1.200 sigaretter, 111 liter øl og én liter whisky ved Svinesund tollsted 15. februar 2022.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen