Nyheter

Russelandstreff på Lillehammer blir for full musikk – tror det blir «tidenes treff»

Det tradisjonsrike russetreffet på Lillehammer ble koronaavlyst to år på rad, men gjenoppstår nå som Russefinale Lillehammer – og arrangørene tror det blir «tidenes treff».

– Vi ønsker å gi russen en totalopplevelse som minner om de herlige sommerfestivalene de kanskje ikke enda har fått oppleve på grunn av pandemien. Etter helgens gjenåpning kan vi omsider tørre å drømme om den fjerne hverdagen igjen, sier daglig leder Vilde Øien Karlsen i Russefinale til NTB.

Tidligere har det vært Olympiaparken som arrangert Landstreffet. Nå har lokale krefter i form av utelivsaktørene Nikkers og Brenneriet og kulturprodusenten Frakke Folk gått sammen om å videreføre arrangementet, som har vært et av Norges største russetreff.

Både navn og tid er endret når det ligger an til at russen kan rykke inn på Birkebeiner skistadion så vel som på en innendørs nattklubb i Lillehammer.

– Blant artister har vi sluppet Soppgirobygget, Halva Priset, El Papi og Hagle, i tillegg til Beathoven og ILYAA. Artistlisten er klar og flere artister vil annonseres fortløpende. Vi planlegger morsomme aktiviteter, et stort og godt utvalg mat og drikke, kåringer og masse, masse moro, forteller Øien Karlsen om finaletreffet, som foregår 13. til 15. mai.

– Vi tror blir tidenes fest. Vi har full koronagaranti dersom det skulle oppstå noe uforventet, men nå ligger alt til rette for en «normal» russefeiring, avrunder daglig leder Vilde Øien Karlsen.

Mer fra Dagsavisen