Nyheter

Se lesernes bilder av nordlyset over Råde

Det kraftige nordlyset over Sør-Norge torsdag kveld ble lagt merke til i hele regionen, fra Fredrikstad til Oslo.

Nordlys kommer som følge av solvinder som forstyrrer jordas magnetfelt. Om det er mulighet for å se lyset avhenger av flere forhold, som hvor sterk solvinden er er, hvor på jordkloden stedet ligger og hvor klart eller skyet det er. Nordlys oppstår ikke kun om kvelden og natten, men det er da vi kan se det det blotte øye. Det skriver Norwegian Centre for Space Weather (NOSWE).

Torsdag kveld var det Sør-Norge sin tur til å oppleve det fantastiske lysshowet. Fenomenet ble dokumentert av innbyggerne i Østfold, og i Råde var det mange som løp ut og tok bilder etter at blant andre Rune Aae la ut bilder i Facebook-gruppa Oppslagstavla i Råde.

– Det var magisk!

Silvia Anca bor ved Oksnøya i Råde og var en av mange som lot seg fascinere av himmelens dansende lys, og som fikk tatt bilde av det.

– Nordlyset var mer magisk enn det bildene viser! Jeg har sett nordlys før når jeg bodde i Saltnes i 2015. Det var sterkere enn det vi hadde i går kveld, forteller hun.

Se flere bilder lenger ned i saken!

Nordlys over Oksenøya i Råde torsdag kveld.

Sjekk nordlysvarselet

Gikk du glipp av himmelfenomenet i går? Fortvil ikke! På Nordlysvarsel.no kan du følge med på hvor nordlyset er sterkest i sanntid. Det er imidlertid vanskelig å forutse hvor det blir synlig når, så foreløpig varsles det opptil en halvtime i forveien.

– Perioden fra oktober til mars er regnet som nordlys sesongen i Norge, og kan opptre i grønt, rødt og blått. Det kan i sjeldne tilfeller høres i form av en hissende, klappende lyd, skriver Nordlysvarsel.no.

Se lesernes bilder:

Nordlys over Råde
Nordlys over Råde
Nordlys over Råde.
Nordlys over Karlshus i Råde.
Nordlys over Oksenøya i Råde.
Nordlys over Råde
Nordlysvarsel


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen