Nyheter

FB: Mutantutbrudd ved Østfoldhallene-butikk teller 14 tilfeller

Torsdag ble det bekreftet 11 nye koronatilfeller i Fredrikstad. Samme dag meldte Fredriksstad Blad at det til nå er til sammen 14 smittetilfeller av det muterte viruset som kan knyttes til en butikk på kjøpesenteret Østfoldhallene.

Det er ikke kjent hvilken butikk det er snakk om, men smitten skal ha skjedd etter at kjøpesentrene måtte stenge i midten av forrige uke, skriver Fredriksstad Blad.

– Smitten skal ha spredd seg blant de ansatte som følge av at de har utført forefallende arbeid i butikken mens den har vært stengt, opplyser Fredrikstad kommune.

Les også: Nye smittede påvist i Østfoldhallene og på sykehuset

Dette er det andre utbruddet av mutert virus i Fredrikstad, hvorav det første var på Begby skole. Der hadde per torsdag ettermiddag foreløpig 45 personer testet positivt.

Fredag morgen opplyser Fredrikstad kommune at det torsdag ble meldt om 11 nye koronatilfeller i Fredrikstad. Alle har kjent smittevei.

– En er tilknyttet smitteklyngen på Sykehuset Østfold, tre er tilknyttet Begby skole, en er tilknyttet Comet-utbruddet, seks er nærkontakter av kjent smittetilfelle, skriver kommunen i sin koronalogg.

I løpet av de siste to ukene er det registrert 133 nye smittetilfeller i Fredrikstad, hvorav 71 av disse har dukket opp i løpet av de fire første dagene denne uka.

Les også: Vy-kontroller viser kraftig økning i reisende uten gyldig billett

(NTB/Demokraten)

Mer fra Dagsavisen