Nyheter

Forsøkte å smugle nesten 450 kilo honning

Tollerne avslørte en salig miks av smuglervarer i den norskregistrerte varebilen. Den litauiske sjåføren påsto han skulle til Norge for å få seg jobb.

Tirsdag 25. august stoppet Svinesund-tollerne en norskregistrert varebil som hadde kommet inn i landet over den ubemannede grenseovergangen ved Holtet.

Føreren av bilen var en litauisk mann i starten av 20-årene, som ifølge kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted ikke hadde noen god forklaring på hva han skulle her i Norge.

–  Han sa han var arbeidssøkende, at han hadde en bror bosatt i Oslo som han skulle møte, og at han deretter skulle videre til Vestlandet. Det var brorens bil han kom kjørende i, opplyser Grandahl til Demokraten.

Les også: Avslørt for valpesmugling via bakveier

Den litauiske mannen hadde med seg til sammen 447 kilo honningprodukter.

Den litauiske mannen hadde med seg til sammen 447 kilo honningprodukter. FOTO: Tolletaten

Sjampo og doping

Da tollerne tok en kikk inn i varebilen, oppdaget de at den var fylt med pappesker og poser som inneholdt ymse varer.

– Det viste seg blant annet at han hadde med seg til sammen 447 kilo honningprodukter, med samlet verdi på 80.000 kroner. Han hadde ingen papirer på dette, forteller Grandahl.

I tillegg til de store mengdene honning, hadde mannen med seg diverse bildeler til en verdi av rundt 40.000 kroner, samt sjampo og andre hårpleieprodukter verdt om lag 20.000 kroner.

– Vi fant også litt dopingmidler, en barneseng og alt mulig rart. Det var en salig blanding, og alt ble beslaglagt, sier Grandahl.

Les også: Kjøttsmugler unngikk Svinesund og karantene – handlet på bestilling fra andre

Vare-taxi

Han mener smuglingsforsøket går under kategorien «vare-taxi», som Demokraten tidligere har omtalt, der personer kommer over grensa med en stor mengde ulike tollpliktige varer som skal leveres til flere forskjellige mottakere.

– Dette er altså ikke lov, fastslår Grandahl.

De smuglede varene utgjorde til sammen 51.000 kroner i unndratte avgifter, og mannen kan vente seg en straffereaksjon fra politiet for den ulovlige transporten.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: