Nyheter

Utbruddet i Indre Østfold spores til fester og Sverige-turer

Nær alle de koronasmittede personene i Indre Østfold kommune kan spores tilbake til grupper av unge mennesker som har vært på byen og over grensen til Sverige.

Ørje  20170729.
På tollstasjonen på grensa ved Ørje har politiet økt beredskap lørdag i forbindelse med at de ønsker å ha kontroll på hvem som kommer over grensen i forbindelse med demonstrasjonene som er varslet i Norge.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Vi så i en tidlig fase av smitteøkningen at åpningen av grensen mot svenske Värmland 25. juli var en mulig fellesnevner. Flere av de tidlig smittede hadde vært i Sverige, som da var et grønt land, men hadde likevel et større smittetrykk enn Norge, sier kommuneoverlege Jan Børre Johansen til VG.

Les også: Indre Østfold – nå stenger de ned

En annen fellesnevner var at flere av de tidlig smittede var unge mennesker, og at 10 av 14 av dem hadde vært ute på byen.

Søndag ble alle barnehager og SFO stengt ut uka, det ble forbudt med alle sammenkomster i sosial regi og sykehjemmene i kommunen ble stengt i forbindelse med smitteutbruddet i kommunen.

Les også: Østfoldbadet stengt etter koronasmitte

De siste dagene har det blitt registrert 59 tilfeller av covid-19 i kommunen – over 30 av dem bare i helgen. Totalt har 124 personer i Indre Østfold fått påvist koronasmitte gjennom hele pandemien.

Les også: Tre nye smittede i Fredrikstad i helgen

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.