Nyheter

Startet bygging av nytt stupetårn i Foten

Badeglade Fredrikstad-folk kan åpne sommerpresangen midt i juli – fire år etter at det gamle stupetårnet i Foten ble revet.

Bilde 1 av 3

Denne uka var igangsettingstillatelsen på plass, og onsdag formiddag var polske Marek Wator på plass i Foten med boret som er starten på all moroa.

– Nå er byggingen av det nye stupetårnet endelig i gang, konstaterer teamleder i prosjektutvikling Anna-Klara Jonsson i i Fredrikstad kommune.

LES OGSÅ: Ruller ut ny asfalt på skianlegget (Demokraten+)

Byggingen av det nye stupetårnet i Foten er i gang ved siden av stupebrettet.

Byggingen av det nye stupetårnet i Foten er i gang ved siden av stupebrettet. Foto: Martin Næss Kristiansen

– Gleder oss til å åpne

Det er fire år siden det gamle og populære stupetårnet ble revet. Det hadde sett sine bedre dager og ble av sikkerhetsmessige grunner tatt ut av bruk og revet. Men helt til det siste stimet spesielt ungdommen til som sild i tønne opp trappene til avsatsene, og dannet bildene mange får i hodet når de tenker på Foten en varm sommerdag.

LES OGSÅ: De tre mest stilte Idyll-spørsmålene

I mellomtiden har badegjestene kunnet nyte flåta med to mindre stupetårn, men fra uke 28 – midt i juli – skal både tremeteren og femmeteren igjen være hoppeklare.

– Da håper vi det er duket for normal bruk, men det vet vi jo ikke på grunn av koronasituasjonen. Vi er uansett kjempeglade for nå å være så langt i prosessen, og gleder oss til å kunne åpne det for innbyggerne, sier Jonsson til Demokraten.

LES OGSÅ: Inviterer hele Norge til 17. mai-tog i spillet Minecraft

Stupetårn ferdig bading Foten
Vegard Stensrud ( i lang mørkeblå shorts) Hanna Jacobsen venter og stuper samtidig
Helen Hansen (4år,rosa badedrakt) har nettopp lært å svømme

Det gamle stupetårnet i Foten, slik det så ut i bruk i 2004. Foto: Per H. Forsberg

Forskjell fra det gamle

Det nye tårnet blir nesten helt likt det gamle. Forskjellen er litt lengre avsatser på grunn av dybdeforhold i vannet. Prosjektleders styringsramme er 4,5 millioner kroner.

– Men foreløpige prognoser tilsier at vi vil klare å gjennomføre prosjektet til en kostnad godt under budsjett, opplyser Jonsson, som har tatt del i stupetårnprosjektet nesten siden starten.

– Hvorfor er ikke stupetårnet kommet på plass før?

– Fordi vi har vært gjennom flere tilbudsprosesser og jobbet for å få ned kostnaden i forhold til tilbudene vi har fått. Nå er vi glade for å ha fått en god pris til slutt, og fornøyde med at vi får et flott tårn og en smidig byggeperiode på åtte uker, som AS Betongbygg er totalentreprenør for, slutter Jonsson.

LES OGSÅ: Kjører ulovlig privat varefrakt for landsmenn over grensa

En del av badeplassen i Foten vil de neste åtte ukene være et anleggsområde. Her er sag og materialer buret inne.

En del av badeplassen i Foten vil de neste åtte ukene være et anleggsområde. Her er sag og materialer buret inne. Foto: Martin Næss Kristiansen

Nyeste fra Dagsavisen.no: