Nyheter

«Folk i Stjernen»: Knut Egil «Kompa» Hanssen

«Kompa» har opplevd det meste med klubben i sitt hjerte, som han fortsatt er en del av.

Av Geir Karlsen/Stjernen Hockey

I snøføyka på Tollboden, hvor pausene ble brukt til å måke banen, startet en ung «Kompa» sin hockeykarriere. Etter hvert var han med på å flytte inn i Stjernehallen i 1970, hvor opprykk til 1.divisjon (nå eliteserien) ble sikret. Det var mye aktivitet både på isen og tribunene, og ærverdige Stjernehallen var ofte fylt til randen.

LES OGSÅ: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

«Kompa» var med på ta både sølv og bronse i serien, samt NM-gull i 1981, etterfulgt av europacup-kamper mot Aalborg og Dynamo Weisswasser. Før Hanssen la opp i 1983, hadde han også rukket å få med seg noen landskamper for Norge.

Etter sin tid som aktiv spiller var han trener for juniorlagene i Stjernen i flere år, samtidig som han også var landslagstrener for U16 (2 år), U18 (4 år) og U20 (1 år).

Nå er «Kompa» prosjektleder for trimgruppa Stjernen Aktiv, og har et forskningsprosjekt rundt Stjernens A-lag om hvordan forkorte rehabiliteringsperioden ved muskulære skader, med dyp varmebehandling.

Knut Egil har mange gode minner fra sin tid i Stjernen, men NM-gullet i 1981 er det som henger høyest. På flere områder har Stjernen vært en viktig del av hans liv. Ikke bare det sportslige, men også fellesskapet – «Stjernen-familien». Garderobekulturen som formet Knut Egil som person. Man lærte hva fellesskap var, der man måtte bidra, men fikk også mye tilbake. Gutta på laget er i dag hans beste venner, og gjengen tar godt vare på hverandre.

Utenom å være en del av Stjernen-familien, så er Hanssen førstelektor på Høgskolen i Østfold i idrettsfysiologi med fordypning i muskelfysiologi hvor han forsker primært på muskler. Ellers lever han et vanlig liv med barn, barnebarn og familie.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Flere «Folk i Stjernen»: