Nyheter

Eiendomsutvikler Kan Cao tente selv julestjerna på Cicignon første søndag i advent

Den er et «landemerke» og fast førjulstradisjon – julestjernen som lyser på det tidligere sentralsykehuset på Cicignon. Nå er den på plass igjen.

Mange var bekymret for julestjernens framtid da eiendomsutvikler Kan Cao fra Bergen kjøpte bygningsmassen hvor det gamle sykehuset holdt til på Cicignon. Cao lovet at julestjernen fortsatt skulle skinne, og det har den gjort siden sykehuset flyttet til Kalnes.

– Det er viktig med tradisjoner og jeg har forstått at stjerna på sykehusets tak betyr mye for Fredrikstads befolkning. Derfor var jeg selv oppe rett etter gudstjenesten søndag 1. desember og tente lyset i stjerna, smiler Kan Cao.

«Du ser a over taket der a jordmor Matja bo». Eiendomsutvikler Kan Cao lover at adventstjerna på det tidligere sykehuset skal skinne i mange år.

«Du ser a over taket der a jordmor Matja bor». Eiendomsutvikler Kan Cao lover at adventstjerna på det tidligere sykehuset skal skinne i mange år.

Foto: Tomm Pentz Pedersen

Utbyggeren kjøpte det gamle sykehuset for 130 millioner kroner og har store planer for Cicignon Park. Leiligheter, sky-restaurant og urbant landbruk er i støpeskjeen.

– En nabo til blivende Cicignon Park har sendt oss følgende melding: «Jeg synes `sykehuseieren` skal berømmes for vedlikehold av stjernen – og at den `lyser enn`». Kommer julestjerna til å overleve store byggearbeider?

– Ja, det er ingen grunn til bekymring. Tradisjonen med julestjerne på taket av det gamle sykehuset skal videreføres. Det kan nok skje at den blir flyttet fra B til A-blokka, men stjerna skal fortsatt skinne i adventstiden i årene framover, beroliger Kan Cao.

Det betyr at adventsmørket kan senke seg og stjerna fortsatt kan skinne. En julestjerne som garantert vekker følelser, minner og helt sikkert sorg for noen – den lysende stjernen på toppen av det tidligere sentralsykehuset.

Mer fra Dagsavisen