Nyheter

Gjevt domkirke-besøk for Elgpatruljen

For Elgpatruljen ble det både julaften og 17. mai på en gang da domorganist Dan René Dahl lot karene få teste ut Domkirkens mektige orgel.

Av Arne Børresen

– Vet du – jeg har drømt i årevis om å få spille på dette svære instrumentet. Og nå sitter jeg her. Tenk det 'a! utbrøt Johannes Storemyr henrykt da Dahl slapp Rolvsøy-karen til på kirkeorgelet.

Hos «elgane» – speiderpatruljen på Kjølberg for mennesker med bistandsbehov – har sangen og musikken hatt en sentral plass like siden kompisene Per-Olav Gretland og Finn-Erik Johannessen etablerte det mye omtalte tilbudet i 1977.

4000 piper og et av Norges største 

Et gjenbesøk på Domkirkens orgelgalleri, hvor guttene også var for noen år tilbake, stod derfor høyt på ønskelista.

Og etter at gjestfrie Dan-René Dahl hadde latt Storemyr og de andre spillemennene fått prøve seg på orgelet som er ett av landets aller største, klinte han selv likså godt til med både «Den glade vandrer» og Thorbjørn Egners «Sjørøvervise». Selvfølgelig til stor jubel fra den lydhøre forsamlingen.

Les også: 40 år med «elgene»: – En glad livsreise (Demokraten+)

– Klinger godt!

En test på hvordan det låter når alle orgelets 4000 piper aktiveres samtidig gjorde også stor lykke.

– Det klinger godt gett! Hør på den brusen 'a, lød en av de spontane kommentarene fra elg-speiderne som nok er vant til noe mindre lyd fra orgelet hjemme i Petrikirken på Kjølberg, hvor patruljen har sin base.

– Artig å få hilse på dere. Jammen er dere en hyggelig gjeng, kvitterte Dan René Dahl til det svært interesserte publikummet, som allerede gleder seg til neste gang de skal få prøve Danmarks orgelbyggger-ikon Bruno Christensens fantastiske instrument fra 1964.

Mer fra Dagsavisen