Nyheter

Pensjonistpartiet ville sette foten ned mot Tall Ships Races

- Har Fredrikstad kommune råd til å arrangere Tall Ships Races (TSR) hvert fjerde år? Nei, mener Pensjonistpartiets nye bystyrepolitiker, Frank Bakken.

Av Arne Børresen

Torsdag kveld ble 75-åringen den eneste representanten som snakket flertallet midt imot da bystyret skulle ta stilling til hvorvidt kommunen skal ta på seg TSR-vertskapsrollen om fire år - i 2023.

LES OGSÅ: Miljøaktivist sterk motstander av Tall Ships Races (Demokraten+)

Liker TSR, men...

- Etter alle disse positive innleggene får jeg helle litt malurt i begeret og si at vi ikke kommer til å støtte innstillingen. Jeg liker TSR, men i tider som disse, hvor vi sliter med å finne gode helse- og velferdstilbud til de gamle pleietrengende, mener jeg vi ikke kan ta oss råd til å arrangere denne seilskutefesten så ofte som hvert fjerde år. Vi har en svær kuttliste innenfor helse og omsorg. Når situasjonen er som den er må vi derfor spørre oss om hva vi har råd til. Vi sier heller velkommen igjen om åtte år, uttalte bystyredebutanten Frank Bakken bestemt denne uka.

LES OGSÅ: – Jeg vil tro at vi kan ha rundet 300.000 besøk

- Det nærmeste vi kommer OL

Et overveldende flertall mente imidlertid at festen sommeren 2019 var så vellykket at begivenheten bare må gjentas i 2023.

- Det sies at man må bygge et hus tre ganger før man blir fornøyd. Sånn har det vist seg å være med dette arrangementet også. Og selv om regnskap og budsjett ikke foreligger så er det i hvertfall slått fast allerede at vi har hatt et mindreforbruk i forhold til budsjett, poengterte Agerup, som avsluttet fra talerstolen med å si "We go for it!"

LES OGSÅ: - Tror byen er veldig klar igjen om fire år

Også Camilla Eidsvold (SV) hyllet TSR-festen:

- Dette er det nærmeste vi kommer OL. Jeg elsker Tall Ships Races! Dette er også et flott arrangement for tusenvis av ungdommer mellom 16 og 25 år, påpekte Eidsvold.

Vil se regnskap først

Fremskrittpartiet og Rødt ville imidlertid ha nettopp regnskapet for det forrige arrangementet og budsjettet for et neste arrangement på bordet før de sier ja til gjenvisitt med skutene i 2023.

Om Pensjonistpartiet frykter å tape en masse velgere på å seile mot strømmen, uttalte Frank Bakken dette til Demokraten etter møtet:

- Nei, jeg håper og tror faktisk på en motsatt effekt. De fleste som er eller har vært pårørende til syke pleietrengende i denne kommunen vet at ressursene er veldig knappe. Mange har også lagt merke til at det nesten ikke er skapt en eneste ny sykehjemsplass i Fredrikstad på mange år. Derfor vil vi nå ta til orde for å gjenåpne Emil Mørchs Minne for nettopp å gi flere et tilbud, poengterer Bakken overfor Demokraten.

Kalle Øby: Følelsesladd gjensyn med "Statsraaden" etter 55 år (Demokraten+)