– Jeg vil tro at vi kan ha rundet 300.000 besøk

Tall fra Telenor viser at 143.528 personer var i Fredrikstad sentrum under Tall Ships Races. Prosjektleder Ingar Guttormsen tror skutefesten har hatt over 300.000 besøk fra torsdag til og med søndag.

–  Dette viser hvor mange unike besøkende vi hadde under skutefesten. Antall besøk har vi ikke, men hvis vi kan anta at de fleste av disse 143.000 var innom byen mer enn én gang, og tar med oss onsdag som ikke er med i denne tellingen, er tallet mye høyere. Jeg vil tro at vi kan ha rundet 300.000 besøk, sier prosjektleder i The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen i en pressemelding.

–  Så er jo dette også bare tall. Det viktigste er at de mange tusen menneskene som besøkte skutene, var på konserter og forestillinger, eller vandret langs brygga, hadde en hyggelig opplevelse, og at det på sikt har en positiv effekt for byen. Vi har bestilt en økonomisk ringvirkningsanalyse fra PwC som forhåpentligvis også gir oss svar på dette. Den vil være klar en gang utover høsten, fortsetter Guttormsen.

LES OGSÅ: Ordfører Jon Ivar-Nygård ønsker skutefesten tilbake om fire år

Han sier at tilbakemeldingene han har fått fra folk så langt har vært gode.

–  Det er helt svimlende å lese alle de flotte kommentarene på sosiale medier. Skal jeg dømme fra det, vil jeg si at veldig mange hadde en veldig fin helg i Fredrikstad, sier Guttormsen.

LES ALLE SAKENE OM TALL SHIPS HER.