The Tall Ships' Races: – Kom tilbake!

Ordfører Jon Ivar Nygård ønsker skutefesten tilbake om fire år.

Ordfører Jon-Ivar Nygård vil ha skutefesten tilbake til Fredrikstad. Han anbefaler bystyret å sende ny søknad til regatta-eierne Sail Training International.

– Denne helgen har jeg vært kjempestolt av byen vår. Flotte skuter, massevis av fin ungdom, et mylder av liv og store kulturopplevelser, sier ordføreren i etterkant av arrangementet.

LES ALLE SAKENE OM TALL SHIPS HER.

Tidligst dacapo i 2023

Fredrikstad har vært synlig langt utenfor kommunegrensene, og ingen har vært tunge å be. Hundrevis av frivillige har stilt opp, sammen med lag og foreninger, næringsliv, fylkeskommunen og kommunen selv. Dette synes jeg vi skal gjøre igjen. Jeg vil anbefale formannskap og bystyre å starte prosessen med ny søknad til Sail Training International (STI), sier Nygård.

STI er organisasjonen som eier The Tall Ships Races, og som avgjør hvilke byer regattaen skal innom. Planen for hvem som er vertskap blir lagt flere år fram i tid, og første realistiske mulighet til å få de store skutene tilbake på besøk, er derfor trolig i 2023.

– Dette er et stort arrangement som krever mye planlegging for å få alt til å klaffe, men jeg tror byen er veldig klar igjen om fire år, sier Nygård.

– The Tall Ships Races er et riktig og viktig arrangement for byen vår. Det hjelper oss å levendegjøre vår maritime historie for den oppvoksende generasjonen, og har noen kjerneverdier om viktigheten av inkludering og flerkulturell forståelse som vi i Fredrikstad er veldig enige i, og som bygger opp under visjonen om den lille verdensbyen. Slik vi har løst det her i Fredrikstad i 2019, med et bredt spekter av kulturarrangementer som er åpne for alle, tror jeg også er veldig riktig tenkt, sier Nygård.

 

Kjære ordfører: Det er ikke noe å lure på!

Reaksjonene fra publikum er samstemte med ordøferens; The Tall Ships' Races Fredrikstad 2019 har vært en stor suksess, og folket ønsker seg arrangementet tilbake ved neste anledning:

"For en fantastisk uke dette har vært😊❤Jeg er stolt av å få være en del av dette"

"Ja jeg håper den kommer tilbake. Neste gang skal jeg ha kjole og mattros lue som er kjøpte ved Lemkuld. Tussen takk for en kjempefin opplevelse å se de fine skutene. Håper kommunen sender alle skutene en stor takk for at de kom en tur og alle jeg så var bilde og hyggelige. Del En Klem fra meg. Hilsen Rolvsøydama"

"Vanligvis er jeg svært skeptisk til politikernes sløsing med skattepengene våre. Imidlertidig synes jeg akkurat Tall Ship Race er en så spektakulært vidunderlig og ellevill form for skattepengesløsing, at jeg ønsker det velkommen tilbake. Opplevde virkelig at ukens arrangement gav meg valuta for eiendomsskatten 👍⛵️🥂"

"Helt enig med ordføreren 👍🙌, vi vil ha Tall Ships Rases tilbake til byen vår 🤞. Takk for fantastiske og magiske dager. Dette vil vi oppleve igjen og igjen... 🎶👋👋"

"Kjære ordfører! Det er ikke noe å lure på. Gjør det!!! Vi sees i 2023.👏👏👏"