Nyheter

Historisk medlemskap for Gamlebyen hotell

Gamlebyen Hotell er nå det tredje hotellet i Østfold som har blitt medlem i «De Historiske».

Sammen med Fredriksten Hotell i Halden og Refsnes Gods på Jeløya, kan endelig daglig leder Marianne Hansen (36) stolt markedsføre hotellet med garantibevis for godt vertskap og minnerike opplevelser.

– For å tilfredsstille kravene til «De Historiske» (DHHS) legges det stor vekt på vertskapsrollen. Vi er opptatt av de små detaljene og det lille ekstra. Som gjest hos oss skal du oppleve god personlig service, en god seng og en god frokost som serveres på Gamlebyen Gjestgiveri, smiler en fornøyd hotelldirektør. – Det skal være godt å komme hit.

Må jobbe som team

Vertskap og minnerike opplevelser har blitt merkevaren for medlemsorganisasjonen, og noe mange reisende kjenner til, mener Marianne Hansen. Men veien fram til medlemskap krevde engasjement av alle ansatte.

– Det startet med at mange gjester spurte hvorfor vi ikke var medlem av «De Historiske», og etter hvert begynte vi å jobbe med prosessen - som har pågått i omtrent ett år. Det tok en god stund før vi bestemte oss for å søke da det stilles strenge krav. Samtidig har DHHS blitt en merkevare med mange som ønsker å komme med, men få som kvalifiserer seg. Etter at vi snakket sammen alle ansatte bestemte vi oss for å søke. Dette er ikke noe en leder kan gjøre alene men vi må stå sammen som et team hvor vi har samme mål. I desember fikk vi beskjeden om av vi var tatt opp som medlem.

Omsetningen øker

For Marianne Hansen og hennes ansatte blir jobben fremover å opprettholde kvaliteten på tjenestene. Når det gjelder omsetning peker pilene allerede riktig vei.

– Vi som jobber her skal ha fokus på hver enkelt gjest og deres behov. Vi strekker oss litt lengre enn forventet. Slik det ser ut nå økte omsetningen med ca. 10 prosent i fjor. Antallet forhåndsbookinger øker også, både når det gjelder konferanser og bryllup. At vi nå er medlem i DHHS er ikke stort bare for oss - men også for Fredrikstad og Gamlebyen. Det vil garantert være med på å trekke flere besøkende til oss alle!

Fra lærer til hotellsjef

Marianne Hansen er utdannet adjunkt og jobbet tidligere i mange år som lærer på Hannestad skole.

– Jeg trivdes godt med dette, til en dag min samboer Helge Hunderi kom hjem og sa at han hadde kjøpt et hotell i Gamlebyen som jeg kunne drive! Jeg hadde ikke erfaring fra denne bransjen tidligere, bortsett fra reiseliv i valgfag på videregående, men så på dette som en unik mulighet og utfordring.

– Hotellet ble åpnet i mai 2015 og har hatt økning hele veien. Vi er i dag to eiere, sammen med John Harald Øie har jeg seks fantastiske medarbeidere som gjør en flott jobb. Vi har glede av mange turister men også endel bryllupsgjester, da Gamlebyen er et populært sted for bryllup. Hotellet består av 15 rom og to suiter. Holbergsuiten tilhører hotellet mens vi i fjor sommer inngikk samarbeid med Geir og Elisabet Stahl om leie av deres ekslusive private suite på Kongens Torv.

Kjøpte også Gjestgiveriet

Mariannes samboer nøyde seg ikke med å «kun» eie hotellet i Voldportgaten i Gamlebyen. Etter en tid valgte han også å kjøpe Gamlebyen Gjestgiveri og Teglhuset for å skape en helhet med hotellet.

– Her serverer vi frokost til hotellets gjester. Vi har også et tett samarbeid med driverne av gjestgiveriet når det gjelder kurs, konferanser, selskaper og andre arrangementer. Sammen kan vi tilby våre gjester en helt unik opplevelse i historiske omgivelser. Mange ønsker en komplett pakke. Da er det fint å kunne tilby ulike og spennende aktiviteter som finnes her i Gamlebyen.

Mer fra Dagsavisen