Nyheter

Hjem med trompeten

Hun har spilt med både Göteborgs Symfoniorkester og Wermlands-operaen, Kråkerøy-trompetisten Charlotte Richardsen. Søndag står hun på lokale Teglhusets scene.

– Det er alltid morsomt å kunne gjøre en konsert på hjemlige trakter. Dette gleder jeg meg til, sier 36-åringen som har med seg hornist-venninna Bente Illevold og pianisten og akkompagnatøren Øyvind Sørum til intimkonserten.

Lang karriere

Charlotte Richardsen, som startet sin karriere i Kråkerøy skolekorps for snart 30 år siden, har jobbet som profesjonell musiker siden hun var ferdig med studiene ved Grieg-akademiet i Bergen tidlig på 2000-tallet. Hun har spilt med blant annet Det Norske Blåseensemble, Jönköping Sinfonietta, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Wermlands Operan i Karlstad, Göteborg Wind Orchestra, Helsingborgs Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester Göteborgs Symfoniorkester.

– En kan si det var min mor Anita som selv spilte trompet som fanget min interesse. Men det var under en lek med en gutt i gata – som allerede gikk i Kråkerøy skolekorps – at jeg kom inn i musikkverdenen for fullt, forteller Charlotte som nå er bosatt i Vikersund.

Også hornist-makkeren Bente Illevold har erfaring fra en lang rekke profesjonelle ensembler.

På programmet lørdag står verker av blant andre Schubert, Tsjajkovskij og Sarasate.

Mer fra Dagsavisen