Nyheter

Du store alpakka! Her er Fredrikstad-Donald

- Alle vi fikk var holdt av i forkant. Så fort kundene fikk vite at neste nummer skulle være Fredrikstad-Donald begynte henvendelsene å komme, sier Maria Stene Korsmoe, som jobber i Narvesen på togstasjonen.

Donald-utgaven hun sikter til er årets 47. blad, og handlingen er lagt til Fredrikstad.

Saft suse, for en etterspørsel!

- De skulle vært her i går, men kom aldri. Flere kunder har vært innom og etterlyst bladet, men alle har måttet gå slukøret fra butikken, forteller Kristin Mariendal Solheim, daglig leder ved Narvesen i gågata.

- Har dere forsøkt å bestille flere?

- Det går dessverre ikke å få tak i flere Donald blader, noe som er litt dumt siden det har vært så stor etterspørsel. De skulle nok trykket opp et mye større opplag denne gangen, sukker Solheim.

Tur til Kalnes

- En av de som var innom butikken i går hev seg i bilen da han ikke fikk kjøpt på togstasjonen. Han skulle prøve å få tak i på Kalnes, smiler Solheim.

Heldigvis for kunden disponerte han egen bil, slik at han ikke risikerte å gå gamasjene av seg på den lange turen ... Det er imidlertid ikke bare sentrums-forhandlerne som har solgt ut Fredrikstadvarianten av Donald Duck. En ringerunde avslører at de fleste bladhyllene er ribbet:

- Det er tomt her også, sier Mads Hermansen som driver Kiwi på Årum, og legger til:

- Vi har fortsatt mange julespesialer igjen, men Fredrikstad-Donald er helt utsolgt, avslutter Hermansen.

Mer fra Dagsavisen