Nyheter

Ufarlig sprekk i Værste-brua

Den er godt synlig men likevel ufarlig, sprekken som har dukket opp i Værstebruas landkar på Trosvikstranda den senere tid.

Syv år etter åpningen av den nye Kråkerøybrua har eieren Statens Vegvesen fått en setningsskade å stri med i ett av betongfundamentene.

Sikkerheten like god

– La meg med en gang si at sikkerheten for de som ferdes over brua er like god som den alltid har vært. Her er ingen fare for at noe skal skje med selve brukonstruksjonen. Men jeg kan bekrefte at vi har fått en åpning mellom to av landkarene på sentrumssida som har blitt større med tida. Vi har imidlertid full kontroll på sprekken, forteller prosjektleder Kine Thoresen i Statens Vegvesens bruavdeling.

– Hva er årsaken til den voksende åpningen - som strekker seg fra bakkeplanet og opp til veibanen og som er bredere oppe enn nede?

– Vi snakker om en setningsskade. At setninger i bakken oppstår i årene etter at et slikt prosjekt står ferdig er i seg selv normalt, forteller prosjektleder Thoresen som understreker at det ikke er opprettet noen klagesak mot entreprenøren som bygde Værstebrua.

Værstebrua ble åpnet for trafikk i juni 2011 og hadde en total kostnadsramme på 740 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen