Nyheter

Stor rift om villaene på nye Begbyåsen

Fra slutten av oktober til jul kan du flytte inn i nøkkelklare villaer på nye Begbyåsen. På byens «kremhylle» der million-utsikt inngår. Om du er kjapp på labben og på go’fot med banken.

Forrige uke skrev Demokraten om Lyngen borettslag - dvs. et eksklusivt leilighets-kompleks med paradeutsikt nesten til Hvaler. Eller mer folkelig: Tre OBOS-blokker som reiser seg ytterst på kanten av Begbyåsen der prisene er stive - men beliggenheten kongelig. Både landlig og relativt nær Fredrikstad sentrum.

Tvers over veien for OBOS’-leilighetene, ligger flere av villahusene i første byggetrinn nesten klare. Block Watnes første attraktive villaer i rekke, er straks nøkkelklare. 27 av 39 hus - sameiet Tyribakken skal det hete – beregnes innflyttningsklare i høst og det neste halvannet år. Det aller første allerede om syv uker - onsdag 10.oktober.

– Det blir en liten pause etter de seks første villaene som er solgt og nøkkelklare før jul. Hus nr. syv beregnes innflytningsferdig i juni 2019. Deretter går det slag i slag. For oss er det viktig å påpeke at også planering av hager og felles-arealer og lekeplasser ferdigstilles parallelt med husene, sier salgskonsulent Geir-Frode Wroldsen i Block Watne.

Beboerne skal ikke få følelsen av å flytte inn på en støyende byggeplass, understreker både selgerne av OBOS-leilighetene og Block Watnes eneboliger.

Beliggenhet og beliggenhet

– Vi kommer ikke å sitte å vente på at gresset skal gro rundt villaene. Her ruller vi ut ferdige gressmatter i ren «Manchester United-stil». Dvs. når de legger nytt gress på verdens flotteste fotballstadioner, fortsetter Wroldsen.

Herligheten koster naturligvis. Men trekker du ifra circa to millioner for utsikten er, prisen fordøyelig for de fleste med dagens lave renter og om du er på go’fot med banken din. Et så flott nytt paradehus i bortgjemte Svinndal eller Rokke uten utsikt eller nærhet til noe annet enn skauen - ville også gått for over to millioner. Ergo: For prisen på et hus eller en leilighet i Ytre Østfold i dag gjelder tre klassiske forutsetninger. Beliggenhet - beliggenhet og beliggenhet!

4,5 millioner kroner er laveste pris for minste villa - 4,628 (så langt!) for den dyreste - foreløpig. Prisbildet er såkaldt «flatt». Dermed åpenbart en fordel for dem som løper raskest til mølla. Endehusene er helt opplagt mest verdifulle, ved eventuelt videresalg klart bedre investeringsobjekt enn dem som ligger mellom to andre villaer.

Solskinnshistorie? Ulemper?

Samlet får hele utbyggingen på Begbyåsen ca. 400 hus og leiligheter. 200 i OBOS-regi - og samme antall for Block Watnes flere ulike eneboliger og rekkehus. Etter sameiet Tyribakkens 39 eneboliger i rekke, kommer neste Block Watne-sameie litt lenger opp i lia med det selvsagte navnet Tyrilia. Her blir det to-etasjes hus med leiligheter omtrent som i det forlengst etablerte nabolaget i veistumpen Turkistunet. Beliggende like ved Begby senter, litt på baksiden av Begbyåsen.

OBOS bygger nå tre blokker med samme kongelige utsikt som Block Watnes sameie Tyribakken. Dertter er det planlagt to nye store blokker litt lengre syd på åskammen - to-tre slag fra golfbanen. Alt som alt vil Begbyåsen om få år få rundt tusen nye innbyggere. Om alt går som OBOS og Block Watne drømmer om...

Skjærene i sjøen er det få som snakker om på dette stadium. I de lekkert illustrerte salgsbrosjyrene fra OBOS og Block Watne finnes det knappt ett ord om «bivirkninger» - eller mulige ulemper av å bo på Begbyfjellet. Alt er så langt fryd og gammen - bokstavelig talt en solskinnshistorie. Få om noen får mer sol, utsyn og nærhet til naturen i noen av Fredrikstads nye boligområder.

Mer fra Dagsavisen