Nyheter

Fredrikstad kino går for 20 000 tilskuere på «Den 12. mann»

Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen liker runde tall og har fått med seg Harald Zwart på laget. Sammen skal de sørge for at besøkstallet til «Den 12. mann» ikke stanser på 19.921

Selv om det er et stykke opp til den monstrøse publikumsrekorden på 41 000 (Lange Flate Ballær), innebærer 20 000 tilskuere tross alt at en fjerdedel av byens innbyggere har sett filmen på vår egen kino.

Zwart intro og outro

– Vi har lagt opp til en spesiell kinoopplevelse hvor Harald Zwart forteller litt om filmen før visningen, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

– Etter filmen blir det en lengre passiar hvor vi åpner opp for spørsmål fra salen, slik at publikum får mulighet til å prate med regissøren. Det blir faktisk første gang vi arrangerer noe med Zwart uten at det er rød løper, kjendiser, tung sikkerhet og massivt presseoppbud.

Et verdig oppdrag

Vi som ofte får en trang til å sjekke, og dobbeltsjekke, at utgangsdøra er låst og kaffetrakteren slått av, forstår at forskjellen mellom 19 921 og 20 000 ikke er mer enn bare 79. Er ikke det nok motivasjon lokker Jansen også med halvert billettpris.

Grete, kinoansatt i 40 år, har også en god grunn til å se filmen:

– Jeg har sett den før, men klarte ikke å finne FFK-vimpelen. På torsdag får jeg en ny sjanse.

Karsten og Petra på Hvaler

Fredag blir det mer lokal kino-moro når Karsten og Petra graver opp en 65 år gammel tidskapsel på Hvaler. Dette er den syvende og siste filmen om bestevennene.

Mer fra Dagsavisen