Nyheter

- Viktigste er å ha det gøy

Fredrikstad IF har etter hvert laget en god tradisjon med friidrettsskole – eller idrettsleker - på Lisleby i starten på skoleferien. I år deltar 50 unger.

- Det aller viktigste er at ungene har det gøy, sier Maja Andersen.

Hun er ansvarlig for opplegget sammen med åtte andre FIF-ungdommer – to på hver gruppe. Lekene strekker seg over fire dager; først er det oppvarming og trening, deretter er det innføring i hopp, kast og løp. På tredje dagen er det konkurranser og medaljeutdeling før det hele avsluttes i Bjørndalen med rebusløp, naturstri og grilling som seg hør og bør.

- Vår hovedoppgave er å bidra til at ungene får en god opplevelse; ikke at vi maser om tekniske ting. Ser vi at ungene har det gøy, har vi lykkes, påpeker hun.

Mange nye fjes

Tidligere år har det vært overvekt av unger som allerede er med i FIF; slik er det ikke i år.

- Nei, nå er det mange nye fjes å se og veldig få fra FIF og like mange gutter og jenter. Av en eller annen grunn er det hele 35 unger fra 2007-årgangen. Nå er det opp til oss å friste flere til å begynne med friidrett, sier Maja Andersen.

Deltakerne skal prøve fire øvelser og noen vil ha flere utfordringer.

- Noen ville prøve 800 meter og det er greit, men vi vil ikke at de skal slite seg ut så de må ta det litt pent i solsteken.

- Hekk og sprint

Thea Amalie Aas Johansen gir seg ivrig i kast med den litt krevende hekkeøvelsen.

- Jeg liker hekk, men høyde er kanskje aller morsomst. I FIF er jeg med på alt når vi har konkurranser. Sist gang var vi to fra FIF og vi kom langt opp på listene. Det er kjempemoro å være med på stevner, sier den blide jenta.

Sunniva, Klara og Malin er i full gang med brødskivene før neste økt.

- Det er viktig med mat og mye drikke når det er så varmt. Og så må vi huske solkrem, sier venninnene.

- Vi liker best å løpe. Hekk og sprint er best, synes Klara Dahlquist.

Hun er en svært aktiv jente som er i farta både på fotball og håndball.

- Jeg er på trening fem dager i uka. Jeg har lyst til å begynne på friidrett, men da må jeg nok kutte ut håndballen, tror hun.

Mer fra Dagsavisen