Nyheter

SV kan vise til god medlemsvekst i 2018

Sosialistisk Venstreparti hadde flere gladmeldinger å komme med da de oppsummerte den politiske våren før sommerferien, blant annet god medlemsvekst.

– Vi ligger nå til et snitt på målingene som er godt over det vi fikk i stortingsvalget og nesten det dobbelte av det vi hadde i fjor på disse tider. I tillegg har vi fått rekordmange nye medlemmer det siste året. Det er fantastisk, sier partileder Audun Lysbakken.

I løpet av året har SV fått snaut 1.250 nye medlemmer. Det er 60 prosent flere nye medlemmer enn i fjor. Partiet har nå i underkant av 12.650 medlemmer og setter medlemsrekord i flere av landets fylker.

– Flere gjennomslag for bedre fordeling og en mer aktiv miljøpolitikk er summen av SVs arbeid i Stortinget den første stortingssesjon etter valget, oppsummerer partilederen. Han mener partiet har klart å flytte debatten på en rekke områder.

– Det gjenstår fremdeles en del arbeid før målene er oppfylt og vi kommer til å fortsette å presse på for mer fordeling og mer aktiv miljøpolitikk, sier Lysbakken.

I tillegg til hovedkravene har SV fremmet andre forslag for mer rettferdig fordeling og miljø, både alene og sammen med de ulike opposisjonspartiene.

– At det er rekordmange såkalte anmodningsvedtak viser hvor mye opposisjonen faktisk er enige om og at det finnes en stadig klarere motstand, også på Stortinget, mot regjeringens politikk, som både øker forskjellene og ødelegger miljøet, sier SV-lederen.

Mer fra Dagsavisen