Nyheter

– Jeg gjør bare min egen greie

Tribeca filmfestival. Lisa Aisato kan også se tilbake på et suksessfullt salg av ‘Jenta som ville redde bøkene» til hele 18 land, som har vært et samarbeidsprosjekt med den kjente forfatteren Klaus Hagerup.

– Jeg er ikke riktig sikker på hvorfor det har gått så bra i år. Jeg gjør egentlig bare min egen greie, og det flyter bra, sier hun.

I tillegg har Aisato arrangert et suksessfullt julemarked med mange besøkende i galleriet sitt på Hvaler i desember.

– Det kom mange hyggelige mennesker hit, og det var en bra opplevelse, fortalte hun videre.

Følg drømmen

Aisato er fra en litteratur- og kulturinteressert familie. Hennes mor drev bokhandel, og leste ofte for henne som liten. Lisas søster, Haddy N’jie, er sanger, låtskriver, forfatter og journalist. Likevel fant Aisato det vanskelig å våge og satse på en karriere som illustratør når hun var ung.

– Jeg har aldri hatt særlig stor selvtillit, og det var litt vanskelig å våge. Men jeg fikk god hjelp av ektemannen min, og jeg er i dag veldig glad for at jeg våget og prøve.

- Hva er ditt råd til andre illustratører og forfattere som ønsker å lykkes?

- Jeg tror det er viktig å finne sin egen stemme og strek, og følge den. Det særegne, og det som skiller seg ut, er ofte det som kan gjøre en stor forskjell. Samtidig tror jeg det er viktig med selvtillit.

- Hvordan får man bra selvtillit?

- Det er et godt spørsmål. Enda går selvtilliten min mye opp og ned, innrømmet hun.

Aisato fikk tidlig en sjanse som illustratør hos Dagbladet, og etter kort tid fikk hun en sjanse til å jobbe med Tor Åge Bringsværd.

– Jeg er veldig takknemlig for de mulighetene som dukket opp på et tidlig tidspunkt i karrieren min, noe som ga meg et viktig fundament.

Store planer for 2018

Aisato ligger ikke på latsiden, og har store planer i det kommende året. I januar starter hun samarbeidet med den suksessfulle forfatteren Maja Lunde, de skal lage en barnebok sammen som kommer til høsten. Aisato skal også jobbe med en av USAs mest kjente barnebokforfattere, Katherine Paterson, og lage en ny bok sammen med Tor Åge Bringsværd. På nåværende tidspunkt jobber hun med sin egen humoristiske billedbok som kommer i løpet av våren 2018, i tillegg til et større reklameprosjekt for en svensk bank. – Det blir mange spennende prosjekter, som jeg gleder meg masse til å få jobbe med, avsluttet Aisato før hun nå tar fatt på et nytt og spennende år.

Mer fra Dagsavisen